Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο στις Σέρρες και ανέβηκε στην κορυφή. Ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα δύο φορές και έδωσε λύση στην επίθεση. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 2-1 επί του Πανσερραϊκού, παρά τη μείωση των γηπεδούχων.
Μετά το ματς στη Γερμανία και το 0-0 με τη Λεβερκούζεν, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά. Κράτησε την μπάλα σχεδόν όλο το παιχνίδι και έχασε ευκαιρίες. Τελικά, ο Μαροκινός επιθετικός έκανε τη διαφορά στο 60′ με κεφαλιά και στο 70′ με ασίστ από τον Μάρτινς.
Η εικόνα του αγώνα από την αρχή
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Μάρτινς έδωσε πάσα στον Ελ Κααμπί που σούταρε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έχτισαν φάσεις. Στο 17′ ο Αντρέ Λουίς σπατάλησε καλή στιγμή από δεξιά.
Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν πίσω. Ο Τζολάκης έδιωξε σέντρα στο 20′. Λίγο μετά, ο Τσικίνιο έστειλε την μπάλα στο τέρμα, αλλά ο Τιναλίνι έβγαλε δύσκολη απόκρουση.
Συνέχισε η πίεση. Στο 28′ ο Μάρτινς σούταρε από πλάγια, ο Τιναλίνι απόκρουσε ξανά. Πριν το διάλειμμα, ο Μπρούνο σέντραρε και ο Αντρέ Λουίς πλάσαρε άστοχα.
Το δεύτερο μέρος και τα γκολ
Άκυρο γκολ για Ολυμπιακό στο 46′ λόγω οφσάιντ. Στο 49′ ο Μάρτινς γύρισε και ο Τσικίνιο σούταρε, ο Τιναλίνι έκανε άλλη μία σωτήρια επέμβαση. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν.
Ήρθε το πρώτο γκολ στο 60′. Ο Ροντινέι σέντραρε και ο Ελ Κααμπί κάρφωσε με κεφαλιά. Ήταν το πρώτο του μετά από καιρό, από τις 24 Ιανουαρίου κόντρα στον Βόλο.
Δέκα λεπτά αργότερα, γρήγορη αντεπίθεση. Ο Μάρτινς έδωσε πάσα στον Ελ Κααμπί, που έκανε το 15ο γκολ του στη σεζόν. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αργά.
Στο 82′ ο Μπρουκς γύρισε και ο Ντε Μάρκο μείωσε σε 1-2. Οι Σερραίοι πίεσαν, αλλά ο Τζολάκης κράτησε. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και περιμένει την ΑΕΚ.
Ο Ελ Κααμπί ξεχώρισε ως MVP. Έβαλε τα δύο γκολ και γύρισε σε φόρμα. Ο Μάρτινς βοήθησε πολύ με τις ενέργειές του.
Ο Ζεράρ Σαραγόσα έβαλε 3-5-2 στον Πανσερραϊκό. Χωρίς Κάλινιν και Αρμουγκρόμ. Τιναλίνι στα δοκάρια, Γκελασβίλι, Ντε Μάρκο, Φέλτες πίσω.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διάλεξε 4-2-3-1. Τζολάκης μπροστά, Κοστίνια και Μπρούνο μπακ. Ρέτσος, Πιρόλα στόπερ, με Σιπιόνι και Νασιμέντο στα χαφ.
Πανσερραϊκός (Σαραγόσα): Τιναλίνι – Γεωργιάδης, Γκελασβίλι, Βόνεϊ (46’ Καρασαλίδης), Ντε Μάρκο, Τσαούσης – Ομεονγκά, Μπεν Σαλάμ (39’ Δοϊρανλής), Ριέρα (66’ Σοφιανός) – Ίβαν (46’ Μπρουκς) Τεϊσέιρα (79’ Καρέλης)
Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια (46’ Ροντινέι), Ρέτσος (81’ Μπιανκόν), Πιρόλα, Μπρούνο – Σιπιόνι (46’ Μουζακίτης), Νασιμέντο – Αντρέ Λουίζ (75’ Ταρέμι), Τσικίνιο, Ζέλσον (75’ Γιαζίτσι) – Ελ Κααμπί.
Διαιτητής: Πολυχρόνης
Βοηθοί: Μηνούδης, Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Κόκκινος
VAR: Τζήλος
AVAR: Ζαμπαλάς