Σήμερα, στις 3 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 1976, η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία αξέχαστη εμφάνιση και κατέκτησε τη νίκη με 3-2 απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι, γεγονός που σημάδεψε την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε έδαφος Αγγλίας.
Η αναμέτρηση συνέβη μετά το 2-0 της πρώτης αγωνιστικής, που είχε διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήρθε η ώρα της ρεβάνς, τοποθετημένη στο ιστορικό γήπεδο της Ντέρμπι, το Baseball Ground. Παρά την αρχική υπεροχή της αγγλικής ομάδας, η ΑΕΚ δεν το βάζει κάτω και, με ήρωα τον τερματοφύλακα Λάκη Στεργιούδα, ανατρέπει την κατάσταση με τα γκολ των Νικολούδη, Τάσου και Βάγκνερ.
Σήμερα, στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που βρίσκεται στην OPAP ARENA, οι φίλαθλοι μπορούν να δουν ανάμεσα σε αμέτρητα ιστορικά ντοκουμέντα και αναμνηστικά από αυτήν τη σπουδαία βραδιά. Ανάμεσα από τα πιο πολύτιμα εκθέματα είναι οι φανέλες που φορούσαν οι Λάκης Στεργιούδας και Λάκης Νικολάου κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Τα Μουσεία Ιστορίας της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 10:00 έως τις 18:00, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν το πλούσιο παρελθόν της ομάδας.