Μεντιλίμπαρ: Παραδέχεται δυσκολίες στα γκολ και σκοπεύει σε αλλαγές για παίκτες χωρίς ενέργεια

Μεντιλίμπαρ: Παραδέχεται δυσκολίες στα γκολ και σκοπεύει σε αλλαγές για παίκτες χωρίς ενέργεια

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε συνέντευξη στην COSMOTE TV και μίλησε ανοιχτά για το επόμενο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, όχι μόνο λόγω του σάντουιτς με τα ματς της Λεβερκούζεν, αλλά επειδή έτσι είναι τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να χαλαρώσει, είπε, αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα.

Η εστίαση στον Παναιτωλικό πριν τη ρεβάνς

Μεντιλίμπαρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για το ματς της Σuper League. “Είναι δύσκολο το παιχνίδι και ο λόγος δεν είναι επειδή έρχεται ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Λεβερκούζεν, αλλά γιατί έτσι είναι η ελληνική πραγματικότητα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και αν θέλουμε να το κερδίσουμε θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μόνο στον Παναιτωλικό και όχι στην ρεβάνς με την Λεβερκούζεν”.

Όταν τον ρώτησαν για την ενέργεια των παικτών μετά το ευρωπαϊκό ματς, απάντησε κοφτά. “Αν υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν ενέργεια γιατί την ξόδεψαν όλοι στο παιχνίδι της Τετάρτης, τότε θα τους αλλάξουμε και θα χρησιμοποιήσουμε κάποιους άλλους”. Δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για κούραση, μιας και το ρόστερ έχει βάθος.

Το πρόβλημα με τα γκολ στα τελευταία παιχνίδια

Κάτι που απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι η δυσκολία στο σκοράρισμα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε το θέμα, αλλά είδε και τις καλές πλευρές. “Είναι αλήθεια πως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και μπορεί να ευθύνονται διαφορετικά πράγματα σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο είναι αλήθεια πως στα τελευταία παιχνίδια δεν μπορούμε να σκοράρουμε εύκολα, είτε μιλάμε για την Ευρώπη είτε μιλάμε για την Ελλάδα. Προφανώς πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω όταν φτάνουμε κοντά ή και μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Πρέπει να βρούμε περισσότερους τρόπους. Πάντως προτιμούμε, αν είναι να μην βάλουμε γκολ, να έχει συμβεί επειδή δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και δεν ήμασταν εύστοχοι, από το να μην έχουμε ευκαιρίες. Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να έρθουν τα γκολ.

Έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχει να κάνει με τον αντίπαλο, έχει να κάνει με μας και πολλές φορές έχει να κάνει και με την έλλειψη τύχης. Για παράδειγμα το γεγονός πως βρήκε η μπάλα ελάχιστα την πλάτη του Ταρέμι ήταν ατυχία. Κάποιες φορές είναι απλά ατυχία και κάποιες φορές κάτι λείπει για να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ