Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει μάχη μακριά από την έδρα του, απέναντι στον Άρη την ερχόμενη Κυριακή. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άνοιξε την καρδιά του στα κανάλια της NOVA, μιλώντας για τις δυσκολίες του παιχνιδιού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ξέρει καλά ότι η ομάδα του δεν έχει νικήσει ποτέ εκεί, και αυτό τον βαραίνει.
Δύσκολη δοκιμασία στο γήπεδο του Άρη
Μένει χαραγμένο στο μυαλό του προπονητή ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ούτε ένα αποτέλεσμα υπέρ του σε εκείνο το γήπεδο. Πηγαίνουν για τέταρτη φορά, και ελπίζουν να σπάσουν την παράδοση. Το ματς φαίνεται βουνό από μακριά.
-Ο Ολυμπιακός έχει… 10 λόγους να κερδίσει τον Άρη. Ένας απ’ αυτούς είναι και προσωπικός, καθώς δεν έχετε κερδίσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον Ολυμπιακό;
«Φυσικά, το θυμάμαι καλά αυτό. Είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε. Είναι η τέταρτη φορά που θα πάμε εκεί νομίζει και ελπίζουμε να είναι η νικητήρια. Αυτό βέβαια δείχνει πως πρόκειται για ένα πολύ καλό αντίπαλο, μια πολύ δυνατή ομάδα, που ακόμα και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα το κάνουμε δύσκολα. Είναι σίγουρο πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για εμάς».
Έρχονται και τα άσχημα νέα με τις απουσίες. Ο Ελ Κααμπί και ο Μπρούνο φεύγουν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κάτι που χτυπάει την ομάδα σαν γροθιά. Θα λείψουν σχεδόν έναν μήνα, και ο Μεντιλίμπαρ δείχνει ενοχλημένος.
Απουσίες και ευχές για Ροντινέι
Όταν φεύγουν παίκτες σαν αυτούς, η ομάδα νιώθει το κενό αμέσως. Ξεκινάει στις 18 Ιανουαρίου η διοργάνωση, και δεν γίνεται να το αποφύγουν. Οι σύλλογοι πρέπει να το δεχτούν, όσο και αν πονάει.
-Ο Ελ Κααμπί είναι και επίσημα στην αποστολή για το κύπελλο Εθνών Αφρικής. Είναι κάτι τιμητικό για τον ίδιο, για τον σύλλογο, ή είναι κάτι το οποίο τον απασχολεί για τα ματς που έρχονται?
«Φυσικά, όταν σου φεύγουν παίκτες αυτό είναι κάτι που σε απασχολεί, είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο για την ομάδα. Δεν είναι μόνο ο Ελ Κααμπί, είναι και ο Μπρούνο που θα φύγουν μέσα από τις εθνικές ομάδες και θα λείψουν για αρκετό καιρό, σχεδόν για ένα μήνα αν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τελικό που δεν το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα αυτό θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου. Είναι όμως υποχρεωτικό, οι σύλλογοι πρέπει να επιτρέπουν στους παίκτες τους να λείπουν για αυτές τις διοργανώσεις και δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό».
Σε αυτή την τόση ένταση, έρχεται και μια γλυκιά νότα από τον Ροντινέι. Συμπλήρωσε 100 ματς με τον Ολυμπιακό, και ο προπονητής του στέλνει ευχές. Θέλει να συνεχίσουν όλοι μαζί τα καλά.
-Ο Ροντινέι συμπλήρωσε μια θητεία στον Ολυμπιακό, τρία χρόνια. Το ανέβασε με ένα πολύ συγκινητικό σχόλιο και ο ίδιος στα social media. Καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα σας παιδιά, τι η ευχή θέλει να του κάνει και πώς θέλει να συνοψίσει τη συνεργασία σας;
«Η ευχή είναι η ίδια που θα κάνει σε όλους τους αθλητές, να μην τραυματιστεί. Να είναι καλά, να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα αυτά που κάνει ως τώρα. Να βρίσκεται μαζί με την ομάδα έτσι όπως κάνει ως τώρα και η ομάδα μαζί με αυτόν όπως είναι τώρα. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτά τα όμορφα πράγματα».