Εντός έδρας ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να τονίζει τις δυσκολίες της φετινής σεζόν και να υπογραμμίζει πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο!
Δηλώσεις Ρασβάν Λουτσέσκου μετά το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ρασβάν Λουτσέσκου, μετά την ήττα της ομάδας του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:
«Βρισκόμαστε σε μια περίπλοκη κατάσταση φέτος, κάτι που μας έχει στοιχίσει ψυχικά. Ειλικρινά, εξεπλάγην ευχάριστα από την αντίδραση της ομάδας. Παίξαμε καλά, σε αντίθεση με την εικόνα μας την Πέμπτη. Δυστυχώς, ο αντίπαλος σκόραρε στην πρώτη του φάση, με μια απλή μπαλιά προς την εστία μας. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε, να δημιουργούμε και να πιέζουμε στην περιοχή του αντιπάλου. Λίγο πριν το 2-1, χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και σκόραρε, αλλά και εμείς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Είχαμε επίσης την ατυχία με τον τραυματισμό του Ότο, ο οποίος μας ανάγκασε να παίξουμε με 10 παίκτες μετά το 80ο λεπτό, καθώς είχαμε ήδη κάνει όλες τις αλλαγές μας.»
«Στη νίκη μας με 2-0 επί του Ολυμπιακού πέρυσι, ο Κωνσταντέλιας στην αντεπίθεση έδωσε την μπάλα και σημειώθηκε το γκολ. Αυτή τη φορά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Περνάμε μια περίοδο όπου τίποτα δεν μας ευνοεί, και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.»
«Πλέον έχουμε έναν αγώνα την εβδομάδα, γεγονός που θα μας προσφέρει περισσότερη φρεσκάδα, καθώς οι παίκτες θα έχουν περισσότερες προπονητικές μονάδες. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα δούμε πού θα τερματίσει κάθε ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο να βελτιωθούμε.»
Ολυμπιακός και Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις
Ερωτηθείς για το κατά πόσο τα επιπλέον παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σε Κύπελλο και Ευρώπη θα μπορούσαν να δώσουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να τους πλησιάσει, ο Ρασβάν Λουτσέσκου απάντησε:
«Δεν ισχυρίστηκα ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είπα απλώς ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν είπα ότι θα το κερδίσουμε σίγουρα, αλλά δεν έχει τελειώσει. Θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει δύσκολα παιχνίδια τόσο στο Κύπελλο Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. Για την ΑΕΚ, τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς έχει μόνο το Κύπελλο, όπως και όλη τη σεζόν δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, γεγονός που της επέτρεψε να είναι πιο ξεκούραστη. Βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση, με περισσότερη ξεκούραση και έναν αγώνα την εβδομάδα. Παρατηρήσατε πόσο υπέφερε ο Παναθηναϊκός και έχασε από τη Λαμία μετά από έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Πέρυσι φτάσαμε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γι αυτό βλέπουμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα εγχώρια πρωταθλήματα όταν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.»
«Εμείς έχουμε την εμπειρία από αυτή την κατάσταση, και είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ένα δύσκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα. Θα παλέψουν για να διαχειριστούν αυτό το πρόγραμμα, και ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.»