Ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό σήμερα, στην 10η στροφή της Stoiximan Super League, με ώρα έναρξης τις 17:00 – αγώνας που μεταδίδεται ζωντανά από το NovaSports Prime και το bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Οι δύο ομάδες βαδίζουν σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια φέτος, με τους γηπεδούχους να σαρώνουν και τους φιλοξενούμενους να παλεύουν για επιβίωση. Πώς εξηγείται αυτή η αντίθεση;
Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πέρασαν θριαμβευτικά από τη Λάρισα, νικώντας 2-0 την ΑΕΛ Novibet εκτός έδρας. Σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε μέρος του ματς, χάρη σε ομαδικές προσπάθειες που ξεχώρισαν για την ταχύτητα και την ακρίβεια. Αυτή η νίκη ήρθε μετά από τρεις ακόμα ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, κάνοντας συνολικά πέντε αν υπολογίσουμε και το ματς Κυπέλλου – μαγικό σερί για μια ομάδα που χτίζει σταθερά το μέλλον της.
Η φόρμα των Βοιωτών αγγίζει ταβάνι
Με 15 βαθμούς στην τσέπη, ο Λεβαδειακός κατέλαβε την τέταρτη θέση, αποδεικνύοντας ότι αξίζει τα εύσημα ως μία από τις πιο αξιόπιστες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παπαδόπουλος διαθέτει πλέον όλους τους παίκτες του υγιείς, εκτός από τον Αμπού Χάνα που λείπει εδώ και καιρό. Η αποστολή περιλαμβάνει: Λοντίγκιν, Άνακερ, Λιάγκας, Φίλων, Τσάπρας, Τσιβελεκίδης, Βήχος, Μανθάτης, Κάτρης, Μάγκνουσον, Τσιμπόλα, Γκούμας, Κωστή, Τσοκάι, Λαμαράνα, Μπάλτσι, Όζμπολτ, Γιούριτς, Λαγιούς, Πεντρόσο, Συμελίδης, Βέρμπιτς και Παλάσιος – πλήρης και έτοιμη για δράση.
Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός δέχτηκε βροχή γκολ από τον ΠΑΟΚ, χάνοντας 5-0 στο γήπεδό του. Η άμυνα απέτυχε παταγωδώς, όπως συμβαίνει σε πολλά φετινά παιχνίδια τους. Μέχρι τώρα, έχουν μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες σε εννιά αγωνιστικές, οδηγώντας στην τελευταία θέση.
Σύννεφα στον ορίζοντα των Σερραίων
Το μέλλον φαντάζει μάλλον ζοφερό για τα «λιοντάρια», παρόλο που η σεζόν μόλις ξεκίνησε και οι βαθμολογικές αποστάσεις δεν έχουν ανοίξει πολύ. Κάθε παιχνίδι μοιάζει με τελικό πλέον, ξεκινώντας από αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο προπονητής Κριστιάνο Μπάτσι ίσως βρεθεί εκτός ομάδας σύντομα, με φήμες να λένε ότι μπορεί να μην κατέβει καν στη Λιβαδειά – σε αυτή την περίπτωση, υπηρεσιακός θα καθοδηγήσει την ομάδα.
Καλές ειδήσεις έρχονται από τις επιστροφές: Τσε Νούνελι, Άγγελος Λιάσος, Βίκτωρ Ρουμιάντσεβ, Βέρνον Ντε Μάρκο και Λευτέρης Λυρατζής γύρισαν μετά τις τιμωρίες τους, ενώ ο Νίκος Καρέλης ξέπεσε τον τραυματισμό του και ενώνει δυνάμεις στην επίθεση. Μόνο ο Λεό Μπατίστ μένει σταθερά έξω λόγω προβλήματος.
Ο διαιτητής Ματσούκας θα σφυρίξει την έναρξη, με βοηθούς τους Πάτρα και Νταβέλα, τέταρτο τον Νταούλα και VAR τους Κουμπαράκη και Αντωνίου. Πιθανή ενδεκάδα για Λεβαδειακό: Λοντίγκιν – Βήχος, Μάγκνουσον, Λιάγκας, Τσάπρας – Τσοκάι, Κωστή, Μπάλτσι – Παλάσιος, Συμελίδης, Πεντρόσο. Για Πανσερραϊκό: Τιναλίνι, Λύρατζης, Γκελασβίλι, Ντε Μάρκο, Κάλινιν – Λιάσος, Ρουμιάντσεβ, Νούνελι, Γκριν – Ίβαν, Μπανζάκι.