Η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για το κονβόι των Κροατών χούλιγκαν: «Ασ’ τους, πάνε να κοιμηθούν»

Η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για το κονβόι των Κροατών χούλιγκαν: «Ασ’ τους, πάνε να κοιμηθούν»

Νέες πληροφορίες για την κακή διαχείριση που έγινε από τις ελληνικές Αρχές στην επίθεση των Κροατών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν βεβαιότητα ότι το κονβόι θα καταλήγει για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν εμποδίστηκε η πορεία του προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ας’ τους… Πάνε να κοιμηθούν», είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρει:

«Αυτή φαίνεται ότι ήταν -όπως αποκαλύπτεται από όσα συνέβησαν στα διόδια της Ελευσίνας και όχι μόνο- η μοιραία καθησυχαστική κεντρική εντολή που είχε δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις επιφορτισμένες με τη διαχείριση της πορείας των 120 Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν την αιματοχυσία το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Η συγκεκριμένη πεποίθηση φέρεται να μεταδόθηκε και στους αστυνομικούς στο πεδίο, οπότε δεν υπήρξε προσπάθεια για μπλοκάρισμα των χούλιγκαν – έστω και στα τελευταία χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα, στα διόδια της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να βρίσκονταν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, πέραν αυτών που είναι γνωστές σήμερα.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είχε χάσει τα ίχνη της αυτοκινητοπομπής από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς μέχρι το Κιάτο, όπου εντοπίστηκε πρώτη φορά, χωρίς να είναι βέβαιο αν μέχρι εκεί η πορεία των κροατικών ΙΧ ήταν ενιαία ή υπήρξε παραπλανητική διάσπασή τους προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα, αλλά και για την ευχερέστερη διέλευσή τους από τα διόδια», αναφέρει επίσης η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ