Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μπενφίκα παρακολουθεί προσεκτικά τις εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή Έσε στον Ολυμπιακό. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Φως” σε σημερινό άρθρο της, αναφέροντας την παρουσία ενός ανθρώπου της Μπενφίκα στη Σερβία, όπου παρακολούθησε τον αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπάτσκα Τόπολα.
Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Έσε υπάρχει εδώ και καιρό. Προσπάθησε να τον αποκτήσει τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο παίκτης δεν ήθελε να μετακομίσει στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι απαιτήσεις της Ουρακάν ήταν υψηλές.
Μετά τη μεταγραφή του Έσε στον Ολυμπιακό και τις καλές εμφανίσεις του, η Μπενφίκα συνεχίζει να τον παρακολουθεί προσεκτικά, για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε προσπάθεια απόκτησής του. Σύμφωνα με το άρθρο, υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάποια κίνηση από την πορτογαλική ομάδα το καλοκαίρι, καθώς έχουν ήδη δει και άλλα παιχνίδια του Έσε και έχουν σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ποιότητές του στον αγωνιστικό χώρο.