Η ΑΕΚ πάτησε ξανά γκάζι και διέλυσε τον Ατρόμητο με 4-1 στην OPAP Arena, κλείνοντας τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League με άλλο ένα τρίποντο. Ο Λούκα Γιόβιτς πήρε φωτιά και έβαλε δύο γκολ, φτάνοντας πια τα πέντε στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και τα έξι συνολικά. Η Ένωση έφτασε στους 31 βαθμούς, μένοντας κοντά σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ ο Ατρόμητος κόλλησε στους εννέα.
Οι προπονητές και οι πρώτες επιλογές
Ο Μάρκο Νίκολιτς έβαλε παρόμοια ενδεκάδα με αυτή στο ματς της Λεωφόρου, αλλά άλλαξε μόνο τον Ραζβάν Μαρίν αντί για Πέτρο Μάνταλο. Στρακόσα στα τέρματα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας και Πήλιος πίσω, με Μαρίν και Ορμπελίν Πινέδα στα χαφ. Μπροστά, Καλοσκάμης, Γκατσίνοβιτς και Ζοάο Μάριο στήριζαν τον Γιόβιτς.
Από πλευράς Ντούσαν Κέρκεζ, ο Ατρόμητος βγήκε με 4-4-1-1. Χουτεσιώτης φύλαγε την εστία, Κίνι, Τσακμάκης, Σταυρόπουλος και Μανσούρ η άμυνα από τα δεξιά. Τσιγγάρας με Μουτουσαμί στα χαφ, Γιουμπιτάνα δεξιά, Μπάκου αριστερά, Αϊτόρ πίσω από τον Τσαντίλα.
Πώς κύλησε ο αγώνας
Στην αρχή, ο Ατρόμητος έπαιζε σφιχτά και κοντά, αφήνοντας την ΑΕΚ να κρατάει την μπάλα αλλά κάνοντας πολλά λάθη στις τελικές πάσες. Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν πρώτοι, με τον Γιουμπιτάνα να κερδίζει κεφαλιά από σέντρα του Κίνι και να στέλνει την μπάλα έξω από το τέρμα του Στρακόσα. Η ΑΕΚ έψαχνε ρυθμό χωρίς να βρει εύκολα δίχτυα.
Στο 18′, ο Πινέδα πήρε τον αέρα στον Τσακμάκη και με κεφαλιά στο δεξί κάδρο του Χουτεσιώτη έγραψε το 1-0. Αυτό άνοιξε την όρεξη της Ένωσης, που πίεσε πιο δυνατά αλλά συνέχισε τα λάθη. Το ημίχρονο έληξε έτσι, με σκορ 1-0.
Δεύτερο μέρος ξεκίνησε νωχελικά για την ΑΕΚ, που είδε το γκολ του Γιόβιτς στο 49′ να ακυρώνεται για φάουλ του Ζοάο Μάριο στον Κίνι. Δεν τα παράτησαν όμως. Στο 62′, ο Καλοσκάμης βρήκε τον Πινέδα, που έπεσε από σπρώξιμο του Σταυρόπουλου – πέναλτι για τη σέντρα, και ο Γιόβιτς το ‘γραψε 2-0 με σουτ δεξιά.
Οκτώ λεπτά μετά, ο Γιόβιτς έφτιαξε μόνος του το 3-0. Έδωσε τακουνάκι στον Μαρίν, που έχασε την ευκαιρία, αλλά η μπάλα γύρισε πίσω και ο Σέρβος την έσπρωξε εύκολα. Ο Ατρόμητος αντέδρασε στο 73′, με τον Γιουμπιτάνα να κλέβει και τον Αϊτόρ να γυρίζει για τον Τσαντίλα να κάνει το 3-1 από κοντά.
Στο φινάλε, η ΑΕΚ σφράγισε τη νίκη. Σέντρα από Ρότα, ο Καραμάνης πήγε να διώξει αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε, και ο Λιούμπισιτς πήρε το ριμπάουντ για το 4-1. Τώρα η ομάδα του Νίκολιτς ετοιμάζεται για Σαμψούντα στο Conference League.
Ο Πινέδα ξεχώρισε σαν MVP, ανοίγοντας σκορ και κερδίζοντας πέναλτι, παρόλο που ο Γιόβιτς έβαλε δύο. Στο VAR, ο Σπύρος Ζαμπαλάς τα πήγε καλά γενικά, δίνοντας σωστά το πέναλτι, αλλά το φάουλ στο ακυρωθέν γκολ του Γιόβιτς φάνηκε υπερβολικό.
Οι ενδεκάδες
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν (88′ Γκρούγιτς), Πινέδα, Καλοσκάμης (85′ Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς (61′ Κοϊτά), Ζοάο Μάριο (85′ Περέιρα), Γιόβιτς (88′ Καραργύρης).
Ατρόμητος (Ντούσαν Κέρκεζ): Χουτεσιώτης, Κίνι (71′ Μουντές), Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Μανσούρ (66′ Ούρονεν), Τσιγγάρας, Μουτουσαμί (71′ Καραμάνης), Αϊτόρ, Μπάκου (81′ Παλμεζάνο), Γιουμπιτάνα (81′ Οζέγκοβιτς), Τσαντίλας.