Επισκέψεις επαίνου στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ – Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Επισκέψεις επαίνου στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ – Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ επισκέφθηκαν διάσημες προσωπικότητες πριν από το επίσημο άνοιγμά του στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εκπροσώπων της Ακαδημίας Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου, καθηγητή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Σταθόπουλο και του πρώην προέδρου, διακεκριμένου νομικού και καθηγητή κ. Απόστολου Γεωργιάδη. Τους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αναλυτικά, η ενημέρωση από την ΑΕΚ: Πριν το επίσημο άνοιγμα για το κοινό, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, δέχθηκε σήμερα (Σάββατο 2/12) επισκέψεις προσώπων υψηλής ηθικής και κοινωνικής αξίας.

Συγκεκριμένα, στο μουσείο επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Ακαδημία Αθηνών, εκπροσωπούμενη από τον νυν πρόεδρο, καθηγητή και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιχάλη Σταθόπουλο και τον πρώην πρόεδρό της, διακεκριμένο νομικό και καθηγητή κ. Απόστολο Γεωργιάδη. Οι ξεχωριστοί επισκέπτες του μουσείου δεχθήκαν από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και ξεναγήθηκαν από την διευθύντρια κα. Έφη Μαυροπούλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρευρέθηκαν επίσης οι πρώην υπουργοί κ.κ. Κώστας Λαλιώτης και Γιώργος Λιάνης.

Επιπλέον, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της ΑΕΚ.

Επίσης, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το γήπεδο της ομάδας, αναφέροντας: “Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό μας, καθώς και τους ξεριζωμούς, χωρίς να τρέφουμε μίσος για τους θύτες που δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη. Το γήπεδο της ΑΕΚ, της ομάδας της προσφυγιάς, όπως κτίστηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αποτελεί έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού. Κυρίως είναι ένας χώρος ιστορίας, ο οποίος διδάσκει. Διδάσκει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους φιλάθλους, πέρα και έξω από οπαδικά κριτήρια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ