Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για τη μετάβαση στο νέο του γήπεδο, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η συνολική επένδυση της Διπλής Ανάπλασης θα αγγίξει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, με την ευθύνη του έργου να ανήκει στον Δήμο, κάτι που αποτελεί καινοτομία. Τόνισε επίσης ότι το γήπεδο της «Λεωφόρου» δεν θα κατεδαφιστεί πριν από τα επίσημα εγκαίνια του νέου «Βοτανικού». Είναι σημαντικό ότι θα διατηρηθεί ένα τμήμα αυτού του αναγνωρίσιμου γηπέδου για να διασφαλιστεί η μνήμη και η ιστορία του συλλόγου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Δούκας:
«Τέτοια εποχή πέρυσι, ο χώρος ήταν γεμάτος σκουπίδια, ενώ αυτή τη στιγμή έχει καθαριστεί σημαντικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εκσκαφές τόσο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού όσο και για αυτό του ερασιτέχνη. Οι φορείς που εμπλέκονται στο έργο συνεργάζονται άριστα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη θεμελίωση. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του γηπέδου είναι ότι οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την Ακρόπολη κυριολεκτικά από τις εξέδρες κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. Αυτό θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής, κάνοντάς την ένα στολίδι κοντά στο κέντρο της Αθήνας.
Η ολοκλήρωση του Βοτανικού θα είναι η πρώτη προτεραιότητα, με την επένδυση να φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε συνεργασία με ιδιωτικά κεφάλαια. Είναι ένα σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ο Δήμος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, τότε και μόνο τότε θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση της Λεωφόρου, με σκοπό να διατηρήσουμε ένα κομμάτι του γηπέδου για να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία της ομάδας».