Χιμένεθ: Αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση κλειδιά για νίκη της ομάδας επί της ΑΕΚ

Χιμένεθ: Αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση κλειδιά για νίκη της ομάδας επί της ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ξεκάθαρα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μέσα από συνέντευξη στη NOVA. Οι δύο νίκες του Άρη, μία στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο, δεν τον έχουν παρασύρει σε υπερβολές – βλέπει απλώς μια ρουτίνα που πρέπει να συνεχίσει η ομάδα. Σε κάθε ματς, ο Άρης παλεύει για τους τρεις πόντους, ξέροντας καλά τι δυσκολίες κρύβει ο δρόμος.

Εστίασε στην νοοτροπία της ομάδας, λέγοντας πως νίκες δεν είναι τρόπαιο, αλλά καθημερινή δουλειά. «Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι! Γίνονται πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, όταν νικάμε. Δεν το βλέπουμε ως κάτι ιδιαίτερο αυτό το μικρό σερί, αλλά ως υποχρέωσή μας να παίρνουμε νίκες. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τους επόμενους αντιπάλους μας. Έχουμε επίγνωση, όμως, ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Πώς βλέπει ο Άρης την ΑΕΚ στο ντέρμπι

Η ΑΕΚ έρχεται με μεγάλο μπάτζετ και σταθερότητα, αλλά ο Χιμένεθ θέλει τον Άρη να μπει στο γήπεδο με πλήρη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να δώσουν τα όλα, ειδικά στην άμυνα, για να πάρουν αποτέλεσμα. «Η ΑΕΚ λόγω μπάτζετ είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί την πρώτη θέση και να κάνει πρωταθλητισμό. Η δική μας υποχρέωση είναι σε κάθε παιχνίδι να παλεύουμε για τους τρεις βαθμούς και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ με την αυτοπεποίθηση ότι αν δώσουμε το 100% κι είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε! Φυσικά, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνά μας σε αυτό το παιχνίδι».

Τα νούμερα δείχνουν ΑΕΚ με άμυνα-τείχος και Άρη με προβλήματα στην επίθεση. Ο Ισπανός προπονητής δεν κολλάει εκεί – βλέπει όρεξη στους παίκτες του να δείξουν πράγματα. «Πράγματι, τα στατιστικά λένε αυτά. Παίζει μεγάλο ρόλο ο προϋπολογισμός της κάθε ομάδας και οι παίκτες που διαθέτει. Εμείς, όμως, είμαστε η ομάδα που έχουμε μεγαλύτερη όρεξη να αποδείξουμε πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη μεριά, όμως, δεν έχουμε χάσει κάποιο ντέρμπι στην έδρα μας. Γι’ αυτό πρέπει να ψάχνουμε τα θετικά διδάγματα κι όχι μόνο τα αρνητικά».

Επιστροφές και ενότητα στην ομάδα

Παίκτες γυρίζουν από τραυματισμούς, κάτι που μοιάζει με φρέσκες μεταγραφές για τον Άρη. Έχουν λείψει μήνες, τώρα πρέπει να μπουν γρήγορα στο ρυθμό. «Όταν τρεις μήνες αγωνίζεσαι σχεδόν με μισή ομάδα κι έχεις παίκτες που βρίσκονται εκτός για διάφορους λόγους, η επάνοδος αυτών των παικτών είναι σα να κάνεις καινούργιες μεταγραφές. Ότι επανέρχονται, σημαίνει ότι προπονούνται, όμως, πρέπει εμείς να τους φέρουμε στο 100%».

Μετά το γκολ του Μορόν κόντρα στον Παναιτωλικό, οι παίκτες αγκάλιασαν τον προπονητή – δείγμα ενότητας. Στα αποδυτήρια βασιλεύει η ατμόσφαιρα οικογένειας. «Αυτός ο πανηγυρισμός δείχνει ότι αυτή τη στιγμή στα αποδυτήρια είμαστε μια οικογένεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλύτερα αποδυτήρια στην Ελλάδα από τα δικά μας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ