Μπενίτεθ: Συνέχεια στον ρυθμό των τελευταίων μηνών με όλους τους παίκτες καθοριστικούς

Μπενίτεθ: Συνέχεια στον ρυθμό των τελευταίων μηνών με όλους τους παίκτες καθοριστικούς

Ο Ράφα Μπενίτεθ βρήκε ευκαιρία να μιλήσει για το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό, μέσα από την Cosmote TV. Εστίασε στην καλή φόρμα της ομάδας του τελευταία και είπε πως πρέπει να κρατήσουν την ίδια νοοτροπία και ένταση. Η Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό, και ο Ισπανός προπονητής ξέρει καλά πόσο σημαντική είναι η σωστή χρήση του ρόστερ σε τέτοιες περιόδους.

Διαχείριση ρόστερ και εστίαση στο πρωτάθλημα

Πρώτα απ’ όλα, ο Μπενίτεθ απάντησε σε ερώτηση για το πώς θα κρατήσει την ομάδα συγκεντρωμένη μετά το ευρωπαϊκό ματς. Είπε ότι πάντα όταν φτιάχνεις ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, αλλάζεις παίκτες και δίνεις ευκαιρίες σε διαφορετικούς. Και συνέχισε: «Πάντα όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα αλλάξεις παίκτες, θα χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Οπότε το κίνητρο του παίκτη που δεν παίζει στο Europa League θα πρέπει να είναι μεγάλο για το Πρωτάθλημα, καθώς έχει την ευκαιρία να δείξει το επίπεδο που έχει. Εάν όλα πάνε καλά, ο προπονητής θα είναι φανταστικός και το ρόστερ θα είναι δυνατότερο. Εάν αυτό πάει άσχημα, όλοι θα λένε: «Γιατί έκανες αυτό, γιατί έκανες εκείνο;». Αλλά όταν προσπαθείς να «χτίσεις» μια ομάδα με τη σωστή νοοτροπία, πρέπει κάθε παίκτης να νιώθεις πως είναι σημαντικός. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να κάνουμε, θα αλλάξουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Ναι, σε περίπτωση που με ρωτήσετε αυτό. Το πόσοι εξαρτάται από το πώς αισθάνονται, αλλά χρειάζεται να δημιουργήσουμε αυτή τη νοοτροπία, πως όλοι είναι σημαντικοί για εμάς».

Εκεί που ρωτήθηκε τι τον ικανοποιεί περισσότερο από το σερί της ομάδας, ο Μπενίτεθ επέμεινε στο πνεύμα της ομάδας. Το είπε ξανά, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει. Από κει και πέρα, μίλησε για την αφοσίωση κάθε παίκτη και την οργάνωση.

Το πνεύμα και η εικόνα του Παναιτωλικού

Όλα μαζί, σύμφωνα με τον προπονητή, κάνουν την ομάδα καλύτερη, ακόμα κι αν γίνονται λάθη. Με 33 παίκτες, πρέπει να σκέφτονται όλοι ότι μπορεί να παίξουν οποτεδήποτε. Και τώρα η απάντησή του: «Είναι κάτι που έχω αναφέρει πολλές φορές, το πνεύμα της ομάδας. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι η αφοσίωση του κάθε ποδοσφαιριστή, η οργάνωση της ομάδας και ο τρόπος που προσπαθούμε να παίξουμε με τη μπάλα. Μετά είναι η συνοχή της ομάδας στην άμυνα. Αν βάλεις όλα αυτά μαζί, ακόμη κι αν κάνουμε λάθη ή χάνουμε ευκαιρίες, συνολικά νομίζω πως κάνουμε όλα τα στοιχεία ενός παιχνιδιού λίγο καλύτερα τώρα. Όσον αφορά την προσπάθεια, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως έχουμε 33 παίκτες, που σημαίνει πως μπορούν ν’ αγωνιστούν 11 και έχουμε άλλους 11 και άλλους 11. Οπότε τρεις διαφορετικές ομάδες σε τρία διαφορετικά παιχνίδια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για λίγο καιρό, ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τον κόσμο χαρούμενο, είναι δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί. Είναι κάτι που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, ομαδική νοοτροπία όπου όλοι θα πρέπει να σκέφτονται πως θα παίξω σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί θα παίξω στον επόμενο και πρέπει να είμαι έτοιμος». Ο Παναθηναϊκός, θυμίζοντας λίγο, έρχεται από νίκη στην Ευρώπη και κοιτάει τώρα το πρωτάθλημα.

Για τον Παναιτωλικό, που έχει αλλάξει πολλά, ο Μπενίτεθ είδε μια οργανωμένη ομάδα. Παλεύουν από την αρχή ως το τέλος και παίζουν άμεσα. «Ναι, έχουμε δει πως πρόκειται για μια ομάδα καλά οργανωμένη. Δουλεύουν καλά και γνωρίζουν πως είναι σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να παλέψουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι αρκετά δυνατοί και από αυτά που έχω δει, μπορούν να παίξουν άμεσο ποδόσφαιρο με δεύτερες μπάλες και αν τους δώσεις χρόνο μπορούν να πασάρουν τη μπάλα. Εμείς έχουμε συγκεντρωθεί περισσότερο στο τι μπορούμε να κρατήσουμε από αυτά που κάνουμε ήδη. Να συνεχίζουμε να παίζουμε καλά, να συνεχίσουμε να πασάρουμε τη μπάλα, να απειλούμε στις κόντρα επιθέσεις. Να είμαστε σίγουροι πως θα επαναλάβουμε τα καλά πράγματα που κάνουμε τους τελευταίους δύο μήνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ