Άρης: Ο Δώνης στην προπόνηση, διάστρεμμα για τον Μορουτσάν

Άρης: Ο Δώνης στην προπόνηση, διάστρεμμα για τον Μορουτσάν

Ο Άρης προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την επικείμενη αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κόντρα στη Μαρκό, εν μέσω προβλημάτων τραυματισμών που δοκιμάζουν τα όρια του ρόστερ.

Προετοιμασία εν όψει Κυπέλλου: Διπλή προσέγγιση στο Δασυγένειο

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη, υπό την καθοδήγηση του προπονητικού επιτελείου, πραγματοποίησαν την Κυριακή το μεσημέρι την προπόνησή τους στο σύγχρονο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο. Ο στόχος είναι σαφής: η αναμέτρηση με τη Μαρκό, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο «σπίτι» των κιτρινόμαυρων, το ιστορικό Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Η προπόνηση οργανώθηκε σε δύο διακριτά γκρουπ, αντικατοπτρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες των παικτών:

  • Το πρώτο γκρουπ ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης, επικεντρωμένο στην ανάκτηση δυνάμεων μετά τις πρόσφατες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
  • Το δεύτερο γκρουπ, αποτελούμενο από τους παίκτες με μικρότερη επιβάρυνση ή αυτούς που χρειάζονταν αγωνιστικό ρυθμό, ξεκίνησε με ασκήσεις ενεργοποίησης, συνέχισε με απαιτητικά παιχνίδια σε μικρό χώρο για την ενίσχυση της τακτικής και της συνοχής, και ολοκλήρωσε με εξειδικευμένη τακτική προσέγγιση ενόψει του επόμενου αγώνα.

Αγωνιστικά Νέα και Ιατρικό Δελτίο: Ανάκαμψη και απώλειες

Στα ευχάριστα νέα, ο Τάσος Δώνης συμμετείχε κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά πλήρους επανένταξης και ενισχύοντας τις επιλογές του προπονητή στην επιθετική γραμμή. Η επιστροφή του αποτελεί σημαντική ώθηση για την ομάδα, δεδομένων των απαιτητικών αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Ωστόσο, το ιατρικό δελτίο συνεχίζει να προβληματίζει. Οι Λόβρο Μάικιτς και Φρέντρικ Γένσεν ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση των Κάρλες Πέρεθ, Τίνο Καντεβέρε και Μιγκέλ Αλφαρέλα, οι οποίοι συνεχίζουν το πρόγραμμα θεραπείας τους. Η απουσία τους επηρεάζει σημαντικά το βάθος του ρόστερ, ειδικά σε αγώνες που απαιτούν rotatiοn.

Ένα επιπρόσθετο, και ιδιαίτερα ανησυχητικό, πρόβλημα προέκυψε με τον Ολιμπίου Μορουτσάν. Ο 26χρονος διεθνής Ρουμάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αναγκάστηκε να αντικατασταθεί στον πρόσφατο αγώνα με την Κηφισιά, διαγνώστηκε με διάστρεμμα ποδοκνημικής. Ο τραυματισμός αυτός τον θέτει εκτός αγωνιστικής δράσης για άγνωστο χρονικό διάστημα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασής του για την εκτίμηση του ακριβούς χρόνου αποθεραπείας, μια εξέλιξη που σίγουρα θα επηρεάσει τα πλάνα του προπονητή.

Επόμενα Βήματα: Η ανακοίνωση της αποστολής

Για την Δευτέρα, το πρόγραμμα του Άρη περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση, και πάλι στο «Δασυγένειο». Μετά την ολοκλήρωσή της, ο προπονητής θα ανακοινώσει την επίσημη αποστολή της ομάδας για τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Μαρκό. Η επιλογή των παικτών αναμένεται να είναι προσεκτική, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αγωνιστικές απαιτήσεις όσο και τους τραυματισμούς που μαστίζουν την ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ