Αντίδραση του Τετέι στην υπόθεση Μπέου: «Δεν νιώθω σαν μαϊμού, νιώθω σαν άνθρωπος»

Αντίδραση του Τετέι στην υπόθεση Μπέου: «Δεν νιώθω σαν μαϊμού, νιώθω σαν άνθρωπος»

Ο Ανδρέας Τετέι βρέθηκε στη δίκη για τον χαρακτηρισμό του ως «μαϊμού» από τον Αχιλλέα Μπέο κατά τη διάρκεια του αγώνα Κηφισιάς-Βόλου.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, γεννημένος στην Ελλάδα με καταγωγή από την Γκάνα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «Έπεσα από ένα καθαρό φάουλ που μου έκανε ο αντίπαλος μου. Κάποιος από τον πάγκο ακούστηκε να λέει ‘έπεσε η μαϊμού’ και το διαμετέρισα στο διαιτητή. Ζήτησα από τον διαιτητή να πάρει μέτρα, αλλά ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος το άκουσαν. Δεν αισθάνομαι σαν μαϊμού, αλλά σαν άνθρωπος. Είναι πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του δικηγόρου του κ. Μπέου, Χάρη Γρηγορίου, πως ο διαιτητής ήταν σε κοντινή απόσταση, ο Τετέι απάντησε: «Ήταν μακριά. Αυτί και μάτι δεν είναι το ίδιο. Είδε τη φάση αλλά δεν τα άκουσε».

Η δικηγόρος του κ. Μπέου, κα. Βλαχάβα, ρώτησε τον ποδοσφαιριστή «έχετε ακούσει ποτέ τη φράση μαϊμού πρωτάθλημα;», με τον Τετέι να απαντά «Ποτέ!». Ο πρόεδρος του Βόλου ρώτησε τον παίκτη εάν τον γνωρίζει, με αρνητική απάντηση από τον ίδιο.

Ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, ανέφερε πως «… ακούγεται σαφώς στο βίντεο ότι αναφέρει την λέξη ‘μαϊμού’. Το βίντεο προέρχεται από τον πάροχο που συνεργάζεται με την ΠΑΕ Βόλος».

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης, ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Δαλάκας και ο δημοσιογράφος κ. Παναγιωτόπουλος, εξέφρασαν ότι ερμήνευσαν τη λέξη «μαϊμού» όχι με ρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά ως χαύνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ