Ο Μάριος Ηλιόπουλος ετοιμάζεται να δώσει απολογία στον αθλητικό δικαστή της Super League για τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόλις χτες, η Αστυνομική Διεύθυνση έστειλε συμπληρωματικό έγγραφο που μπερδεύει τα πράγματα: δεν φαίνεται καθαρά αν η λέξη «ντροπή», που άκουσαν οι παρατηρητές, πήγαινε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στην ΠΑΕ ΑΕΚ λένε άλλα για όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου.
Η συνάντηση στους διαδρόμους
Ο Ηλιόπουλος, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, πετυχαίνει τον Βάσκο προπονητή και του πετάει: «είναι ντροπή αυτό που έγινε…». Η μεταφράστρια του Ολυμπιακού του απαντάει ότι δεν καταλαβαίνει αγγλικά, και εκείνος της ζητάει να μεταφέρει: «δεν έχω τίποτα μαζί του, τα έχω με την ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου». Το ντέρμπι είχε ήδη ανάψει τα πνεύματα, με εντάσεις που κράτησαν μέχρι το τέλος.
Η μαρτυρία του Τύπου
Πλάι στον πρόεδρο πήγαινε ο Τάσος Τσατάλης, υπεύθυνος γραφείου Τύπου της ΑΕΚ, για τις δηλώσεις μετά το ματς. Εκείνος κατέθεσε ως μάρτυρας: «Ήμουν μαζί με τον πρόεδρο και πηγαίναμε για τις δηλώσεις. Είπε ότι είναι ντροπή, του είπε η μεταφράστρια ότι δεν ξέρει ελληνικά και της απάντησε να του μεταφέρει ότι δε έχει κάτι μαζί του και ότι αυτό που έγινε ήταν η ντροπή του ποδοσφαίρου. Είδα να του μιλάει η μεταφράστρια και δεν είχε καμία αντίδραση».
Η ΑΕΚ βλέπει το έγγραφο σαν στήριξη στην εκδοχή της. Ο Ηλιόπουλος μιλάει για ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, όχι για κάποιον συγκεκριμένο. Τώρα περιμένουν την απολογία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.