Ήταν μια άτυχη στιγμή… Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήρθε στην ΑΕΚ ως ο Iron Man των γηπέδων, αφού σε όλη την καριέρα του είχε χάσει ελάχιστα παιχνίδια. Ένα τραυματισμός όμως στην προθέρμανση του παιχνιδιού με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες τον οδήγησε σε κάταγμα που θα τον κρατήσει μακριά από το γήπεδο για περίπου δύο μήνες και μισή.
Είναι εντυπωσιακό πως ο Ιταλός τερματοφύλακας, που γιορτάζει τα 33 του την 19η Αυγούστου, έχει απουσιάσει από τις υποχρεώσεις των ομάδων του ελάχιστες φορές λόγω τραυματισμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Transfermarkt, σε σύνολο 7 αγώνων που απουσίασε, τρεις ήταν λόγω τραυματισμού στον μυ και τρεις λόγω COVID-19. Μόνο σε έναν αγώνα το 2023 απουσίασε λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια όμως ήταν πάντα διαθέσιμος και υγιής, με 396 συμμετοχές στην καριέρα του!
Τώρα θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο για την επιστροφή του στα γήπεδα. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, θα υποστηρίζεται από τους Στρακόσα και Θεοχάρη, καθώς δεν προγραμματίζει να αποκτήσει άλλο τερματοφύλακα αυτό το καλοκαίρι. Οι ποδοσφαιριστές Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης παραμένουν στη λίστα παικτών υπό παραχώρηση χωρίς να ενεργοποιούνται σε αυτή τη φάση. Έτσι πλέον, στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, όλα είναι πιθανά!