Ο Ζντοβτς ζητά αντίδραση και ομαδικότητα από την ομάδα – Οι δηλώσεις του Χουγκάζ πριν τον αγώνα

Ο Ζντοβτς ζητά αντίδραση και ομαδικότητα από την ομάδα – Οι δηλώσεις του Χουγκάζ πριν τον αγώνα

Ο προημιτελικός αγώνας Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έρχεται αύριο βράδυ, στις 20:00, και ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε νωρίτερα για όσα περιμένει από την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει για τέταρτη χρονιά στη σειρά στην τελική φάση του θεσμού, στο Allwyn Final 8, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους εκτός από τον Τόμας Ντίμσα, που δυσκολεύεται να προπονηθεί κανονικά. Η προπόνηση έγινε με πλήρη σύνθεση, αλλά η συμμετοχή του Ντίμσα κρέμεται από μια κλωστή.

paok_proponisi_heraklion_3b073.jpg

Τι είπε ο Ζντοβτς για πίεση και πρόκριση

Και οι δύο ομάδες βγαίνουν από ήττες στο πρωτάθλημα, οπότε το ματς θα δείξει πώς θα αντιδράσουν. «Όλες οι ομάδες επηρεάζονται από το προηγούμενο παιχνίδι και τόσο εμείς όσο και ο Παναθηναϊκός προερχόμαστε από άσχημα αποτελέσματα. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αύριο, πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Νιώθω ότι στους παίκτες μας έχει μπει αρκετή πίεση και ίσως αύριο, να είμαστε λίγο πιο χαλαροί, να παίξουμε πιο ελεύθερα, γιατί δεν προσπαθήσαμε με σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την πίεση».

Για τον τραυματία Ντίμσα, ο Σλοβένος τεχνικός είπε ότι δοκιμάζει 5 εναντίον 5 σήμερα για πρώτη φορά. «Είναι η πρώτη μέρα που θα προσπαθήσει να μπει στην προπόνηση 5 εναντίον 5. Έχουμε όμως 7 ξένους και πρέπει να επιλέξουμε έναν που θα μείνει έξω. Θα δούμε είτε μετά την προπόνηση σήμερα, είτε αύριο το πρωί».

Ο Χουγκάζ τονίζει εγωισμό και ρυθμό

Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, τόνισε ο Ζντοβτς, για να περάσουμε. «Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και έχουμε δείξει σε κάποια παιχνίδια ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, που θέλουν να έχουν τη μπάλα στα χέρια τους, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ τιμώρησε τον εγωισμό μας και αν το έχουμε ξανά, ο Παναθηναϊκός θα κάνει το ίδιο. Πρέπει να βάλουμε τα σουτ μας και να έχουμε πραγματικό καλό τάιμινγκ για να ανοίξουμε τις γραμμές της αντίπαλης άμυνας».

Ο Νίκος Χουγκάζ πρόσθεσε ότι θέλουν να ξεκινήσουν δυνατά, όπως στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. «Πρέπει να ξεκινήσουμε όπως στο δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Πρέπει να αντιδράσουμε, μετά από ήττα στο πρωτάθλημα και για τους δυο μας, αλλά σε αυτό το παιχνίδι οφείλουμε να παίξουμε στο απόλυτο των δυνατοτήτων μας και να μην αφήσουμε τον αντίπαλό μας να ξεφύγει. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, έχουμε δείξει ότι έχουμε δυνατότητες απέναντι σε τέτοιες, θα πάμε στο δικό μας πλάνο και στο δικό μας ρυθμό να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κάναμε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων και δεν περιμέναμε την εικόνα του τελευταίου παιχνίδιού, δε θέλουμε να δικαιολογούμαστε ότι είμαστε νέα ομάδα, είμαστε επαγγελματίες παίκτες, πρέπει να ετοιμάσουμε κι εμείς το πλάνο μας και να εμφανιστούμε έτοιμοι. Είναι ξεκάθαρα θέμα εγωισμού κάθε παίκτη και χαρακτήρα. Εχω κι εγώ τη δική μου εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρω πού γύρισα και σε ποια ομάδα ανήκω πλέον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ