Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει απόψε ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, αυτή τη φορά όμως με τα χρώματα της ΛΑΣΚ και όχι της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός μέσος αγωνίζεται ως δανεικός στους πρωταθλητές Αυστρίας από το καλοκαίρι, με την Ένωση να έχει παραχωρήσει και οψιόν αγοράς, ενώ το συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο» παραμένει ενεργό έως το 2029.
Ο διεθνής μέσος προϊδέασε τους συμπαίκτες του για όσα θα συναντήσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο το κλίμα που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα. «Το ποδόσφαιρο το ζουν με απίστευτο πάθος στην Ελλάδα και το νιώθεις αμέσως σε κάθε παιχνίδι. Οι οπαδοί ζουν για την ομάδα τους και είναι πολύ συναισθηματικοί – η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι απλά υπέροχη», είπε και πρόσθεσε πως για τη ΛΑΣΚ αυτή είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία, με ένα γεμάτο στάδιο και παθιασμένους, «ίσως ακόμη και ελαφρώς τρελούς οπαδούς».
Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες της αυστριακής ομάδας, επικαλούμενος τον θρίαμβο επί της Σέλτικ στα playoffs. Η ΛΑΣΚ είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 από το πρώτο ματς στη Γλασκώβη, επικρατώντας με 5-1 στην παράταση και παίρνοντας το εισιτήριο για τη League Phase, με τον ίδιο να σκοράρει σε εκείνο το ματς. «Μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να φοβόμαστε κάτι», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Για τον Μάρκο Νίκολιτς, τον άνθρωπο που εισηγήθηκε τον δανεισμό του το περασμένο καλοκαίρι, ο Λιούμπιτσιτς δεν έδειξε να κρατά κακία. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Σέρβο τεχνικό, αναγνωρίζοντας τη δουλειά του στον πάγκο της ΑΕΚ. «Είναι ένας πολύ άμεσος τύπος με σαφές όραμα για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην τακτική πειθαρχία και στο να συμπεριφέρεται κάθε παίκτης με επαγγελματισμό, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».
Ο απολογισμός του στην ΑΕΚ πριν φύγει για το Λιντς ήταν 68 συμμετοχές με 10 γκολ και 9 ασίστ, νούμερα που δείχνουν πως ο παίκτης είχε προσφέρει σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή. Απόψε θα βρεθεί απέναντι στους πρώην συμπαίκτες του, σε ένα ματς που έχει ξεχωριστή σημασία και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες επιστρέφουν στη διοργάνωση μετά από καιρό.
