Το Περιστέρι πήρε την πρόκριση στους “16” του FIBA Europe Cup με νίκη 87-73 επί της Μπρνο. Ο αγώνας έγινε στη Starez Aréna Vodova, εκεί στην Τσεχία, και οι παίκτες του Βασίλη Ξανθόπουλου έκαναν ό,τι έπρεπε για να σφραγίσουν το εισιτήριο. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα έφτασε στο 5-1 στον Group E και πλέον διεκδικεί μία από τις καλύτερες δεύτερες θέσεις.
Πρωταγωνιστές και κλειδιά της νίκης
Ο Τάι Νίκολς ξεχώρισε με 21 πόντους, 6 ασίστ για μόλις 1 λάθος και 5 κλεψίματα – απλά κυρίαρχος. Ο Τζον Ιτούνας ακολούθησε με 17 πόντους, χάρη σε 5/9 τρίποντα που έκαψαν τους Τσέχους. Άλλοι όπως ο Σι Τζέι Χάρις με 13 πόντους, ο Τζέικ Βαν Τούμπεργκεν με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, και ο Ράιλι Άμπερκρομπι με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ βοήθησαν να χτιστεί το προβάδισμα βήμα βήμα σε όλο το ματς.
Στην άλλη πλευρά, η Μπρνο έμεινε στο 1-5. Ο Ρος Γουίλιαμς πάλεψε σκληρά με 19 πόντους, 8/8 βολές και 9 ασίστ, ενώ ο Πετρ Κρίβανεκ έβαλε 14 πόντους και ο Τζέικομπ Γκρόουβς 13 πόντους μαζί με 8 ριμπάουντ – μα δεν έφτασαν. Η Μπιλμπάο παίζει απόψε εντός με την Κουταΐσι στις 21:00 και πρέπει να χάσει άσχημα για να μην πάρει την πρώτη θέση, κάτι που δίνει στο Περιστέρι καλύτερη πορεία.
Δεκαλεπτά και στατιστικά
Τα δεκάλεπτα: 27-23, 42-51, 61-72, 73-87. Η ομάδα ανέβηκε γρήγορα στο σκορ από το δεύτερο δεκάλεπτο και κράτησε την απόσταση μέχρι το τέλος.
Τα στατιστικά της αναμέτρησης: