Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας, νικώντας τη Σπόρτινγκ με 70-62 στη Λισαβόνα. Το ματς αυτό ήταν για τη δεύτερη αγωνιστική στους ομίλους των “16” στο FIBA Europe Cup. Ο προπονητής Γιούρι Ζντοβτς έβγαλε τα καπέλα στους παίκτες του μετά το τέλος.
Ένα ματς με πολλά σκαμπανεβάσματα
«Ήταν ένα περίεργο και κακό παιχνίδι, αλλά και αρκετά δυνατό. Υπήρχαν καλές άμυνες και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εμείς είχαμε δύο νέους παίκτες, που είναι σκόρερ και οι δύο, θέλουν τη μπάλα για να παίξουν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο προσαρμοζόμαστε γιατί δεν έχουν κάνει παρά ελάχιστες προπονήσεις μαζί μας.
Αυτός ήταν και ένας λόγος που η επίθεσή μας δεν πήγε καλά και δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας.
Ο έλεγχος στα ριμπάουντ και η σημασία της νίκης
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κράτησαν γερά τα ριμπάουντ, κάτι που έκανε τη διαφορά στο τέλος. Είχαμε τον έλεγχο εκεί και βοήθησε να κλείσουμε το ματς υπέρ μας.
Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί πετύχαμε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια, αλλά θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».