Ο Παντελής Μπούτσκος, προπονητής του ΠΑΟΚ, βγήκε χαμογελαστός από το γήπεδο της Μούρθιας και μίλησε με θέρμη για την ομάδα του. Η νίκη κόντρα στην Ισπανίδα αντίπαλο έφερε την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup, και αυτό φάνηκε να τον γεμίζει πραγματικά. Οι παίκτες του έδωσαν τα πάντα, και οι φίλαθλοι που ταξίδεψαν μαζί τους δεν σταμάτησαν να φωνάζουν μέχρι το τέλος.
Περήφανος για την ψυχή της ομάδας
Μετά το ματς, ο Μπούτσκος έβγαλε τα καπέλα του στους αθλητές του. «Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε δίψα. Ξέραμε ότι η Μούρθια είναι ένας εξαιρετικός αντίπαλος, με πολλή ποιότητα και αθλητικότητα. Ήρθαμε με τη νοοτροπία να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε κατοχή. Σε κάθε ριμπάουντ πηγαίναμε σα να ήταν το τελευταίο της ζωής μας.»
Η ομάδα κατάπιε χιλιόμετρα στο παρκέ, κυνηγώντας κάθε μπάλα σαν να μην υπάρχει αύριο. Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ γιατί παίξαμε με καρδιά και θυσιάσαμε τους εαυτούς μας στο παιχνίδι, γιατί είχαμε αυτή την φλόγα για να πάρουμε την πρόκριση. Αφιερώνουμε την πρόκριση σε όλο το σύλλογο του ΠΑΟΚ. Είναι τα 100 του συλλόγου μας, έχουμε ένα νέο ιδιοκτήτη, με μεγάλο όραμα, ένα θρυλικό πρόεδρο όπως ο κ. Βεζυρτζής, που θα συμμετέχει με την ομάδα σε έναν ακόμη τελικό. Αυτές οι στιγμές αξίζουν για όλο τον κόσμο και τον οργανισμό.
Η θυσία που έκανε τη διαφορά
Όταν ρώτησαν για την τακτική, ο προπονητής θυμήθηκε τα λόγια του στα αποδυτήρια. Είμαι υπερήφανος για το πως οι παίκτες μας εκπροσώπησαν τα ασπρόμαυρα σήμερα, πολύ υπερήφανος για τους φιλάθλους μας που ήταν και σήμερα εδώ και μας έδωσαν ενέργεια για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε ότι το επίπεδο της αθλητικότητας της Μούρθια είναι απίστευτο.
Κυριαρχεί στην έδρα της, ειδικά στο πρωτάθλημα. Ήταν σημαντικό να μπούμε με την νοοτροπία να θυσιαστούμε. Όλα τα ριμπάουντ, οι μπάλες σε αμφισβήτηση, ήταν ασπρόμαυρα. Το είπαμε τα αποδυτήρια, ότι πρέπει να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά με αυτοθυσία και αυτό κάναμε. Πάντα ο ΠΑΟΚ είχε τέτοια νοοτροπία σε μεγάλους αγώνες, και εδώ φάνηκε ξανά.