Νίκος Ζήσης: “Η κατάταξη λέει όλα για το επίπεδο”

Ο πρώην αθλητής της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Ζήσης, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008, ήταν παρών στην κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά, ως γενικός διευθυντής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η δήλωσή του έγινε μετά την ανακοίνωση των αντιπάλων της Εθνικής, όπου σχολίασε τη σύνθεση του τουρνουά και την ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα: “Η σημαντικότερη πτυχή είναι ότι θα φιλοξενήσουμε, μετά από 16 χρόνια, ένα μεγάλο τουρνουά στην Ελλάδα, στον Πειραιά. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να διοργανώνουμε τέτοια γεγονότα και επίσης μεγάλη ευθύνη για την ελληνική ομοσπονδία, που πρέπει να διασφαλίσει μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Είναι σημαντικό οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Είναι πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που διεξήχθη ένα τέτοιο τουρνουά στη χώρα, εκτός από τα σημαντικά προκριματικά παιχνίδια.”

Αναφορικά με την κλήρωση, ο Ζήσης επεσήμανε τη σημασία της παγκόσμιας κατάταξης των ομάδων. Τρεις ομάδες βρίσκονται στις πρώτες 20, με τη Νέα Ζηλανδία μια θέση πιο κάτω, και μια πέμπτη, που έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά την Κροατία, ο Ζήσης τόνισε την ισχύ που διαθέτει η ομάδα.

Ωστόσο, το δύσκολο πρόγραμμα των αγώνων αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες, καθώς θα πρέπει να δώσουν έως και τέσσερις αγώνες σε έξι μέρες, αργότερα. Ο Ζήσης εξέφρασε την προσδοκία να είναι έτοιμοι για να εκπληρώσουν το αθλητικό όνειρο της πρόκρισης.

Κλείνοντας, εξέφρασε τη χαρά του που η χώρα θα φιλοξενήσει το μεγάλο τουρνουά και κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την ομάδα, αναφέροντας τη σημασία της παρουσίας τους στον αγωνιστικό χώρο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ