Καλαβρός: “Η Ελλάδα πρέπει να είναι ο εαυτός της αντιμέτωπη με τη Νέα Ζηλανδία”

Ο προπονητής Μιχάλης Καλαβρός, ο οποίος έχει εργαστεί στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio ενόψει του αυριανού (30/8) σημαντικού αγώνα της Εθνικής.

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

Για την πείρα του από τη Νέα Ζηλανδία: “Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, γι’ αυτό και πήγα. Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας ξεχωριστός τόπος. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ οργανωμένοι, με μόνο αρνητικό ότι είναι πολύ μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Μόνο η Αυστραλία είναι κοντά. Είναι ένας πολύ αθλητικός λαός. Αγαπούν όλες τις δραστηριότητες, αλλά η “θρησκεία” τους είναι το ράγκμπι.”

Για τη φιλοσοφία της Νέας Ζηλανδίας: “Το παιχνίδι τους είναι πολύ δυναμικό και physical. Πραγματικά, οι Αμερικανοί που έπαιζαν εκεί είχαν πρόβλημα προσαρμογής, καθώς είχαν συνέχεια φάουλ, κάτι που στην τοπική λίγκα ήταν πιο αυστηρό. Είναι ένας δυναμικός λαός που δεν παρατά καμία φάση και κανένα ματς.”

Για την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας: “Είναι μια ανανεωμένη ομάδα με νέους παίκτες. Λείπουν βέβαια δύο μεγάλα ονόματα, ωστόσο, το επίπεδο των παικτών της Εθνικής είναι ανώτερο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είναι μια ομάδα με δυναμισμό που μας απειλεί. Όμως, είμαστε καλύτεροι και πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας”

Για τον προπονητή Πέρο Κάμερον: “Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ στη Νέα Ζηλανδία. Σήμερα είναι καλός προπονητής και έχει γνώσεις του αθλήματος. Έχει γίνει αναφορά για την υψηλή τεχνογνωσία του staff της ομάδας.”

Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική στο αυριανό παιχνίδι: “Η Εθνική πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να παίξει το παιχνίδι της. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των δύο ομάδων και δεν νομίζω ότι η Νέα Ζηλανδία θα την απειλήσει. Πρέπει απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό.”

Για το εάν το μπάσκετ μπορεί να ξεπεράσει το ράγκμπι στη χώρα: “Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί. Η λίγκα τους δεν έχει βελτιωθεί και δεν έχουν επενδύσει περισσότερα χρήματα σε αυτήν. Όλα κάνει το κράτος μέσα από τον αθλητισμό στα σχολεία, έτσι ώστε να προσελκύσει παιδιά στο μπάσκετ. Ίσως έχουν καλύτερους προπονητές και περισσότερα ταλέντα προς τα έξω.”

Για τη Χάκα: “Είναι ένα συνταρακτικό θέαμα όταν το βλέπεις από τους ιθαγενείς της χώρας. Όταν το βλέπουν οι Νεοζηλανδοί που δεν έχουν σχέση με τους Μαορί, το βρίσκουν λίγο παράταιρο. Ο χορός της Χάκα είναι κάτι που καθορίζει την τοπική παράδοση.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ