Γ. Αντετοκούνμπο: «Θέλω πολύ να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Γ. Αντετοκούνμπο: «Θέλω πολύ να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικό όνειρο, όπως ανέφερε στη media day της Εθνικής ομάδας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί 2-7 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη, τους κώδικες επικοινωνίας που πρέπει να θεσπιστούν στην ελληνική ομάδα στο παρκέ, και την έμπνευση που αντλεί από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος διεθνής παίκτης ανέφερε τα εξής:

-Για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό: “Καλά είμαι, κάνω προπόνηση. Σιγά-σιγά βελτιώνομαι. Δεν έχω παίξει μπάσκετ εδώ και δύο με δυόμισι μήνες, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι καλά”.

-Αν είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη: “Ναι, περιμένω ανυπόμονα να ξεκινήσει η προπόνηση. Έχω παρακολουθήσει 2-3 προπονήσεις, έχω δει λίγα βίντεο και έχω συζητήσει πολλές ώρες με τον προπονητή. Πιστεύω πως αυτό ακριβώς χρειάζεται η Εθνική ομάδα, μία μορφή όπως ο Σπανούλης που έχει αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Ανυπομονώ για τη συνεργασία μας και για το τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί”.

-Την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Δεν έχω ζήσει ποτέ την εμπειρία των Ολυμπιακών, και σίγουρα θέλω πολύ να εκπροσωπήσω την χώρα μας σε τέτοιο σημαντικό γεγονός”.

-Τη χημεία του με την ομάδα: “Η χημεία είναι… ανύπαρκτη μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε παίξει μαζί ακόμα. Αλλά έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι το τουρνουά και ελπίζω να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε συνομιλίες και άριστη συνεργασία”.

-Το τι είναι επιτυχία για την Εθνική ομάδα: “Φυσικά, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και η ανταπόκριση του κοινού είναι σημαντική. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι να εμπνεύσουμε νέους να ονειρευτούν και να παλέψουν για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό είναι αυθεντική επιτυχία”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ