Εθνική Ανδρών: Οι βοηθοί του Βασίλη Σπανούλη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε σήμερα (17/11) το επιτελείο των βοηθών του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ανδρών, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση:

“Η Εθνική Ανδρών έχει πλέον νέο προπονητή, τον Βασίλη Σπανούλη, και το επιτελείο των βοηθών του έχει ολοκληρωθεί. Ο Ηλίας Καντζούρης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, με τον Ανδρέα Γκατζούλη να αναλαμβάνει τη φυσική κατάσταση της ομάδας.

Ο Ηλίας Καντζούρης εργάζεται ως προπονητής στη γαλλική ομάδα Λιμόζ και έχει προϋπηρεσία στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών, ως βοηθός του Αντρέα Τρινκιέρι στο Ευρωμπάσκετ του 2013.

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και από το 2021 είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών, δουλεύοντας δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη στο Ευρωμπάσκετ του 2021 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος εργάζεται ως βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών το 2017, ως βοηθός του Κώστα Μίσσα στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς, καθώς και στα τεχνικά επιτελεία των Εθνικών U18 και U16.

Ο Ανδρέας Γκατζούλης αποτελεί τον γυμναστή του Ολυμπιακού από το 2008 και έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη από την εποχή της Λάρισας και μετέπειτα στο Μαρούσι. Έχει εργαστεί επίσης στην Εθνική Ομάδα της Κίνας κατά την περίοδο του Παναγιώτη Γιαννάκη.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ