Ο Νονός τώρα στο Netflix

Ο Νονός τώρα στο Netflix

Το Netflix προσέθεσε μια από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών στην πλατφόρμα του. Όπως είχε εξηγηθεί προηγουμένως, τον Απρίλιο προστίθενται τρεις εξαιρετικές ταινίες, μετά το Schindler’s List, ήρθε η σειρά του επόμενου.

Ειδικότερα, πρόσφατα προστέθηκε η ταινία The Godfather (Ο Νονός) στην πλατφόρμα, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο Νονός κυκλοφόρησε το 1972, σε σκηνοθεσία του Francis Ford Coppola και σενάριο του ίδιου, και κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ. Η δραματική γκανγκστερική ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο και είχε ένα εντυπωσιακό καστ.

Το καστ περιλάμβανε τους Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Al Lettieri, Diane Keaton, Abe Vigoda, Talia Shire και άλλους.

Η πλοκή του Νονού αναφέρει:

Ο Μάικλ Κορλεόνε, ο νεότερος γιος ενός ισχυρού αφεντικού του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη, μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση όταν ο πατέρας του γίνεται στόχος δολοφονίας.

Η ταινία λαμβάνει 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κερδίζει τρία βραβεία, μεταξύ άλλων την καλύτερη ταινία και τον καλύτερο ανδρικό ρόλο για τον Μάρλον Μπράντο. Την 45η τελετή των Όσκαρ, στις 27η Μαρτίου 1973, τονίστηκαν επίσης το καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Μάριο Πούζο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ