Σπουδαίες νίκες για Άρη και ΔΕΚΑ στη 2η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων, που ανέδειξαν την άνοδο και την σταθερότητα των ομάδων.
Άρης – Παναθηναϊκός 81-68: Μαγική αντεπίθεση και πρωταγωνιστής ο Παυλίδης
Ο Άρης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 29-10, ανατρέποντας τα δεδομένα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Παυλίδης ξεχώρισε με τις επιδόσεις του, οδηγώντας την ομάδα του σε μια νίκη που ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της τετράδας.
Ο Παναθηναϊκός καλείται να νικήσει τον Ολυμπιακό την Παρασκευή προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες για πρόκριση, ενώ ο Άρης εφόσον επικρατήσει του Πανσερραϊκού, θα θέτει το τριφύλλι προ της ανάγκης νίκης με τουλάχιστον 11 πόντους διαφορά.
ΔΕΚΑ – Προμηθέας Πάτρας 70-65: Άμυνα και ψυχραιμία στο δεύτερο ημίχρονο
Η ΔΕΚΑ ανέκαμψε μετά το πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά, επιβάλλοντας τη δυνατή της άμυνα στο δεύτερο μέρος για να επικρατήσει του Προμηθέα Πάτρας με 70-65 και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά.
Ο Γεράσιμος Βόντας ξεχώρισε ως πρώτος σκόρερ της ΔΕΚΑ, σκοράροντας 28 πόντους, μεταξύ των οποίων 4 εύστοχα τρίποντα σε 4 προσπάθειες, αναδεικνύοντας τη μεγάλη του ικανότητα στο μακρινό σουτ.
Επόμενες αναμετρήσεις και μάχη πρόκρισης στην τετράδα
- Ο αγώνας Προμηθέας Πάτρας – Πρωτέας Σχηματαρίου την Παρασκευή θα κρίνει τη δεύτερη θέση του ομίλου της ΔΕΚΑ.
- Στον άλλο όμιλο, οι ομάδες μάχονται για την τετράδα, με την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων να καθορίζει την πρόκριση.
- Πρωτέας Σχηματαρίου και Ολυμπιακός πέτυχαν εύκολες νίκες νωρίτερα, με σκορ 88-46 επί Κολοσσού Ρόδου και 74-42 επί Πανσερραϊκού αντίστοιχα.
Οριστικά αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής
Προμηθέας Πάτρας – ΔΕΚΑ 65-70
Δεκάλεπτα: 26-17, 41-36, 51-50, 65-70
Διαιτητές: Πολάτογλου, Νεδόγλου, Ρώτας
Σύνθεση ομάδων:
Προμηθέας Πάτρας (Ντάγιος): Γιαννάκης, Κωσταρίδης 5, Φωτεινάκης 3 (6 ασ.), Φαληδέας 7 (1 ασ.), Δελέγκος 2, Οικονομίδης 26 (3), Μπαρλογιάννης 2, Μέγγος 12 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Καραβασίλης 3, Θεοδωρίδης, Καββαδάς 5.
ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Κυργάκης, Βασιλόπουλος, Σπανός 12 (11 ριμπάουντ), Βόντας 28 (4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Πανταζόπουλος, Ιωαννίδης 12 (15 ριμπάουντ), Συρόπουλος, Κανατσαρόπουλος 3 (6 ασίστ), Παπαλύρας, Παναγιώτου 15.
Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ και την επανάληψη του παιχνιδιού εδώ.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών μετά το παιχνίδι της ΔΕΚΑ
Γεράσιμος Βόντας: «Αρχικά μπήκαμε νωθρά, με κακή άμυνα, αλλά βελτιωθήκαμε και με τύχη και ψυχραιμία καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.»
Γιάννης Ιωαννίδης: «Ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι. Παίξαμε δυνατά και κερδίσαμε, όμως ο δρόμος για την κορυφή συνεχίζεται.»
Νίκος Μπαρλογιάννης (Προμηθέας): «Συγχαρητήρια στη ΔΕΚΑ, κάναμε λάθη αλλά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Στόχος μας η συνέχεια.»
Δημήτρης Φαληδέας: «Ακολουθήσαμε το πλάνο, όμως το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως ομάδα.»
Άρης – Παναθηναϊκός 81-68
Δεκάλεπτα: 14-19, 26-37, 55-47, 81-68
Διαιτητές: Αγραφιώτης, Γαρατζιώτης, Μπολάνο
(Περισσότερα λεπτομέρειες και photo gallery ακολουθούν)