Η ΕΟΚ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Μπάσκετ στο ΚΕΑ Χαρά

Η ΕΟΚ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Μπάσκετ στο ΚΕΑ Χαρά

Το μπάσκετ γιορτάζει από φέτος τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, πρωτοβουλία που ελήφθη από τον ΟΗΕ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την σημασία της ημέρας της 21η Δεκεμβρίου, με σκοπό την προώθηση της συμπερίληψης μέσω του μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, η Εβίνα Μάλτση, η Μαριέλλα Φασούλα και ο διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος, επισκέφθηκαν το ΚΕΑ Χαρά, συνοδευόμενοι από τον Χασάν Καλίλ, διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF Ελλάδας.

Η Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Χαρά, Αλεξάνδρα Πάλλη, περιόδευσε τους επισκέπτες στους χώρους της δομής, παρουσιάζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται καθημερινά. Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την παρέμβαση της ΕΟΚ στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της δομής, ενισχύοντας την ένταξη του μπάσκετ στο καθημερινό πρόγραμμα των ωφελούμενων του Κέντρου και αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού με τη βοήθεια των ειδικών του Κέντρου.

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Εβίνα Μάλτση και Μαριέλλα Φασούλα προσφέρθηκαν να παίξουν μπάσκετ και να ζωγραφίσουν μαζί με τους ωφελούμενους του Κέντρου ΧΑΡΑ, προσφέροντας ξεχωριστές στιγμές και πολλά χαμόγελα.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη τους, ο Βαγγέλης Λιόλιος επισήμανε τη σημασία της απόφασης του ΟΗΕ να αφιερώσει μία ολόκληρη μέρα στο μπάσκετ και τόνισε ότι το μπάσκετ αποτελεί μία ολόκληρη κοινωνία, που περιλαμβάνει όλους ανεξαρτήτως ικανοτήτων. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσο ένταξης και αποδοχής για όλους τους ανθρώπους, καθιστώντας τους καλύτερους ανθρώπους και επισημαίνοντας την ανάγκη να επιστρέψουμε την αγάπη που λαμβάνουμε από την κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ