Ο Σωτήρης Κοντιζάς, αναγνωρίσιμος σεφ και επιχειρηματίας, πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την απόφασή του να διαφοροποιηθεί από τα εστιατόρια που έχουν συνδεθεί με το όνομά του στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Σε συνέντευξή του στη γνωστή ιστοσελίδα “Lifo”, ο Σωτήρης Κοντιζάς εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τα τρία εστιατόρια Nolan, Προβελέγγιο και Sweet Nolan.
Δείτε επίσης! Σωτήρης Κοντιζάς: Η μοναδική φωτογραφία της συζύγου του και οι ευχές για τα γενέθλιά της
Τα λόγια του Σωτήρη Κοντιζά
Ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από την αποχώρησή σου από τα εστιατόρια;
«Τα τελευταία δεκατέσσερα μήνες, η έλλειψη επικοινωνίας ήταν το κύριο πρόβλημα. Φαίνεται ότι οι επιθυμίες μας ήταν διαφορετικές, παρόλο που προσπάθησα να αποχωρήσω ειρηνικά. Θέλησα να θέσω την ομάδα πάνω από το προσωπικό μου εγώ, γιατί οι συνεργάτες μου ήταν εκεί. Αυτή η διαδικασία ήταν συναισθηματικά δύσκολη, σαν να αποχωρίζεσαι ένα παιδί που έχεις μεγαλώσει. Πλέον, η προσοχή μου επικεντρώνεται στο Tanpopo και στην οικογένειά μου.»
Ποιες είναι οι προκλήσεις του να είσαι σεφ και επιχειρηματίας ταυτόχρονα;
«Όταν διευθύνεις μια ομάδα, γίνεσαι περισσότερο ψυχολόγος παρά οτιδήποτε άλλο. Ο Μίλτος σήμερα είναι υπεύθυνος για τις μαγειρικές διαδικασίες, ενώ εγώ λειτουργώ πιο πολύ ως καθοδηγητής και διορθωτής. Η προσέγγιση στο μαγειρικό κομμάτι προϋποθέτει συνεργασία και αλληλοπάθη, ενώ το δημιουργικό στοιχείο αφορά την οραματική διάσταση του πιάτου.»
Σκέφτεσαι να ανοίξεις κάποιο νέο εστιατόριο;
«Δεν σκοπεύω να ανοίξω νέο εστιατόριο απλά και μόνο για να το κάνω. Δεν αισθάνομαι κενό αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πλήρης με όσα κάνω. Το μόνο που ελπίζω είναι να υπάρξει υγεία για την ομάδα μου και για όλους τους ανθρώπους γύρω μου. Αν οι φίλοι και η παλιά μου ομάδα έρθουν κοντά μου και μου πουν, “τι κάνουμε τώρα;”, τότε ίσως και να ενεργοποιηθεί η επιθυμία μου για νέα εγχειρήματα, καθώς πουθενά δεν είναι καλύτερο από το να δημιουργείς με αγαπημένα πρόσωπα.»