Πέτρος Λαγούτης: “Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει”

Πέτρος Λαγούτης: “Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει”

Καλεσμένος στην εκπομπή, “Mega καλημέρα” ήταν το πρωί της Πέμπτης 28/3 ο Πέτρος Λαγούτης.

Ο ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύντροφό του, Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ αλλά και στους δύο του γιους.

«Τα παιδιά μου, δε θέλουν να μιλάω πολύ γι’ αυτά. Ο Δημήτρης είναι γνωστό, τελειώνει το δεύτερο έτος του Εθνικού, ο Γιωργής, ο μικρός, είναι τρίτη Λυκείου φέτος, δίνει Πανελλήνιες, λέει για Πληροφορική, θα δούμε. Θα κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχει μια πλευρά που λέει, “αχ, να έχουμε και έναν φυσιολογικό μέσα στο σπίτι”, από την άλλη και αυτό που επέλεξε ο Δημήτρης, έχει τη γοητεία του. Τα παιδιά μεγαλώσανε με δυο γονείς ηθοποιούς, στα θέατρα, τα γυρίσματα, είναι λογικό και έχει και αυτό την γοητεία του. Ξέρει πολύ καλά. Δεν εθελοτυφλεί. Δεν πιστεύει ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι δυο γνωστοί ηθοποιοί, πετυχημένοι, σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτόν. Ξέρει πολύ καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει και αυτό το έξτρα εμπόδιο, ότι είναι γιος μας και όλοι μπορεί να τον συγκρίνουν επειδή είναι γιος μας. Κάνει κάτι που του αρέσει. Η συμβουλή που δίναμε πάντα και στους δυο ήταν ότι να βρουν αυτό που τους αρέσει, αυτό που αγαπούν και τους κάνει να νιώθουν δημιουργικοί και αν το βρουν αυτό, τα υπόλοιπα θα έρθουν», ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Λαγούτης.

«Όταν με έναν άνθρωπο είσαι κοντά, είτε φίλος είτε σύντροφος, στη δουλειά μας αυτό είναι πλεονέκτημα, γιατί αυτομάτως γνωρίζει ο ένας τους κώδικες του άλλου. Στην Μάρθα στην αρχή μου έκανε εντύπωση η υποκριτική της δεινότητα, η προσωπικότητά της, το θράσος – με την καλή έννοια – που έβγαλε στα γυρίσματα. Μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους…. Έχω νευριάσει με απλούς ανθρώπους με ερωτήσεις που μου έχουν κάνει. Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει», εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο Πέτρος Λαγούτης.

«Δεν θέλω τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Το θέατρο είναι πληθυντικός, μας έλεγε στη σχολή η Μάγια Λυμπεροπούλου. Πιστεύω στις ομάδες. Δεν μπορείς να έχεις συνταγές στο θέατρο. Ένα ζητούμενο στις δουλειές που οργανώνω είναι να δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων που οι κώδικές τους είναι κοινοί», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ