Νίκος Ψαρράς για τη δικαστική διαμάχη με Γιώργο Κιμούλη: Η δυσκολία λόγω της πρώτης θεατρικής ευκαιρίας και καλής σχέσης

Νίκος Ψαρράς για τη δικαστική διαμάχη με Γιώργο Κιμούλη: Η δυσκολία λόγω της πρώτης θεατρικής ευκαιρίας και καλής σχέσης

Ο Νίκος Ψαρράς εμφανίστηκε στο «Το Πρωινό» μόλις λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της νέας σειράς «Δικαστής» στον ΑΝΤ1, εκείνη τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Ο ηθοποιός μοιράστηκε σκέψεις για τον χαρακτήρα του, αλλά στράφηκε γρήγορα στη θύελλα της δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ Γιώργου Κιμούλη και Ζέτας Δούκα, όπου εμπλέκεται και ο ίδιος ως μάρτυρας. Γιατί επιμένει να μην κρύβεται πίσω από τα φώτα του θεάτρου, όταν η πραγματικότητα χτυπάει την πόρτα με αγωγές και έφεσεις;

Η δυσφορία από τις αίθουσες των δικαστηρίων

Ο Ψαρράς ξεκίνησε μιλώντας ανοιχτά για την απώλεια χρόνου και ενέργειας που φέρνει η δικαστική διαδικασία. «Θα προτιμούσα να μην πηγαίναμε στα δικαστήρια, να σου πω την αλήθεια. Εγώ πηγαίνω αυτό το διάστημα και κάνω γυρίσματα στο Εφετείο, είναι ωραίο να επισκέπτεσαι αυτά τα μέρη για γύρισμα. Το να έρθει η καθημερινότητα και να πρέπει να πηγαίνεις και να ξαναζείς και να ξαναλές όλες αυτές τις ιστορίες και να σε ρωτούν συνέχεια για 4 ώρες, να προσπαθούν να σε παγιδεύσουν, να σε μπερδέψουν. Δεν είναι ευχάριστα πράγματα.»

Συνέχισε εξηγώντας πώς βλέπει το μέλλον αυτής της υπόθεσης, με αμφιβολίες να βαραίνουν την ελπίδα για γρήγορη λύση.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει δικαίωση, γιατί φαντάζομαι θα υπάρχει μια έφεση από την άλλη πλευρά, Υπάρχουν πάρα πολλά ποινικά και από τις δύο μεριές και στη μέση είμαστε εγώ και η Δώρα Χρυσικού. Θα ευχόμουν να τελειώσει εξωδικαστικά, θα μπορούσε αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο. Συνήθως, με μια συγγνώμη νομίζω, με μια ειλικρινή συγγνώμη λύνονται πολλά θέματα. Το θέμα είναι ποια μεριά θα ζητήσει αυτή τη συγγνώμη, γιατί εμείς λέμε να την ζητήσει ο κ. Κιμούλης, ο κ. Κιμούλης λέει να ζητήσει η κ. Δούκα και εμείς. Γι’ αυτό και στα αστικά δικαστήρια υπάρχουν διαμεσολαβητές για να αποφευχθεί η δίκη. Είναι μια χρονοβόρα, δύσκολη κατάσταση, κοστίζει πολλά λεφτά. Από την άλλη, όμως, οι δικηγόροι σε ωθούν να πας σε δίκη.»

Αυτή η διαμάχη ξεκίνησε από καταγγελίες για ακατάλληλη συμπεριφορά σε θεατρική πρόβα, κάτι που συγκλόνισε τον χώρο του ελληνικού θεάτρου εδώ και μήνες.

Πάντως, ο Ψαρράς παραδέχτηκε πως η όλη διαδικασία στραγγίζει δυνάμεις, ειδικά όταν μπλέκονται και άλλοι συνάδελφοι.

Και εκεί, ανάμεσα σε εκκλήσεις για ειρήνη, φάνηκε η δυσκολία να ξεφύγει κανείς από το βάρος των γεγονότων.

Παλιά φιλία και νέες σκιές

Η σχέση του με τον Κιμούλη υπήρξε κάποτε στενή και εποικοδομητική.

«Με τον Γιώργο Κιμούλη όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί μόνο στο δικαστήριο. Είναι δύσκολο γιατί ο Κιμούλης εμένα με έβγαλε στο θέατρο… Είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Εδώ μιλάμε για ένα συμβάν, δε μιλάμε για το τι σχέση είχαμε ή για το τι πιστεύω γι’ αυτόν σαν ηθοποιό και ότι τον θαυμάζω. Εδώ μιλάμε για μια συγκεκριμένη στιγμή κι εκεί πρέπει να πεις αυτά που είδες», είπε χαρακτηριστικά, διαχωρίζοντας σαφώς το προσωπικό από το επαγγελματικό.

Μένει να δούμε αν αυτή η ειλικρίνεια θα φέρει κάποια εξέλιξη, ή αν οι δικαστικές αίθουσες θα συνεχίσουν να καθορίζουν τις συναντήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ