Έκπληκτος από τις γεύσεις της Ελλάδας! Ο Ματ Ντέιμον, εντυπωσιασμένος από την ελληνική κουζίνα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν στην Ελλάδα.
Ο Ματ Ντέιμον και η Ελληνική Κουζίνα: Ένας Έρωτας Γεννιέται στη Μεσσηνία
Ο διάσημος ηθοποιός Ματ Ντέιμον, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνία για τα γυρίσματα της φιλόδοξης ταινίας “Οδύσσεια” (Oppenheimer) του Κρίστοφερ Νόλαν, φαίνεται πως έχει ενθουσιαστεί με την αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Η Φάβα: Το Πιάτο που Κέρδισε τον Ματ Ντέιμον
Ένα από τα πιάτα που ξεχώρισε ήταν η παραδοσιακή φάβα. Ο Ματ Ντέιμον δοκίμασε φάβα σε εστιατόριο στη Γιάλοβα, μαζί με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, τον Τομ Χόλαντ και τον παραγωγό Άντονι Μολινάρι και ενθουσιάστηκε τόσο που ζήτησε να μάθει περισσότερα για την παρασκευή της!
Ο Δημήτρης Καραλής, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τόνισε στον ANT1: “Ο πρωταγωνιστής, που υποδύεται τον Οδυσσέα, επισκέφθηκε πολλές φορές τοπικά εστιατόρια και απόλαυσε τα εδέσματα και την τοπική κουζίνα. Μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια, δοκίμασε τη φάβα και άλλα πιάτα.”
Ελληνικό Λάδι και Ελιές: Μια Νέα Αγάπη για τον Ματ Ντέιμον
Πέρα από τη φάβα, ο Ματ Ντέιμον εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελιές, δείχνοντας γνήσιο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα.
Η ταινία “Οδύσσεια” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Ιουλίου 2026.
Photo Credits: AP