Ο Λευτέρης Πέτρου, φιναλίστ του δημοφιλούς MasterChef Ελλάδας, αποκάλυψε την προσωπική του πορεία και τα κίνητρα πίσω από την επιτυχία του, σε συνέντευξή του με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου.
Η δύναμη της οικογένειας και το μαγειρικό του πάθος
Ο Λευτέρης μοιράστηκε συγκινητικές στιγμές για τον θάνατο του πατέρα του και πώς αυτή η απώλεια αποτέλεσε κινητήριο δύναμη στη ζωή του: «Ήταν για μένα πολύ ξεκάθαρο. Από τη στιγμή που δεν είναι εδώ, θα δουλέψω διπλάσια για να τον κάνω περήφανο». Η αυστηρότητα του πατέρα του αποτέλεσε πρόκληση και έμπνευση για να συνεχίσει.
Η πρώτη επαφή με το επιχειρείν και τη μαγειρική
Παράλληλα, ο πατέρας του, που υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και είχε έντονη επιχειρηματική διάθεση, τον παρότρυνε να δοκιμάσει τη ζωής των επαγγελματιών του χώρου εστίασης. Συγκεκριμένα του πρότεινε να ανοίξουν μαζί μία πιτσαρία, όπου ο Λευτέρης ανακάλυψε το ταλέντο του στη μαγειρική:
- Μάθηση μέσα από τις επιχειρήσεις εστίασης
- Αγάπη για τη μαγειρική και το επιχειρείν
- Επιμονή και αντοχή στα δύσκολα
Η πορεία στον χώρο της γαστρονομίας και η δική του επιχείρηση
Στα 21 του χρόνια, ο Λευτέρης έκανε την πρώτη του προσπάθεια να ανοίξει δικό του εστιατόριο, μια εμπειρία που δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε, αλλά τον δίδαξε αρκετά. Τόνισε ότι είναι θεμελιώδες να μην τα παρατάει κανείς: «Μου έχουν περάσει πολλά μικρόβια από τον πατέρα μου, το σημαντικότερο είναι να δουλεύω ασταμάτητα».
Η ιστορία του Λευτέρη Πέτρου αποτελεί παράδειγμα επιμονής, πάθους για τη μαγειρική και αξιοποίησης της οικογενειακής κληρονομιάς μέσα από τη γαστρονομία και το επιχειρείν.