Κώστας Νικούλι: Η Γέννηση του Γιου του και το Όνομα

Κώστας Νικούλι: Η Γέννηση του Γιου του και το Όνομα

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Monopoli.gr, ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Νικούλι, μιλά για την τρέχουσα θεατρική του επιτυχία, την παράσταση «Κληρονομιά» στο Εθνικό Θέατρο, όπου και πρωταγωνιστεί. Παράλληλα, ανοίγει την καρδιά του και μοιράζεται για πρώτη φορά συναισθήματα σχετικά με το νέο κεφάλαιο της ζωής του, τον ερχομό του γιου του, καρπό του έρωτά του με την ταλαντούχα ηθοποιό Κατερίνα Μαούτσου.

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Μαούτσου: Οι τρυφερές στιγμές με τον γιο της σε μια γλυκιά βόλτα

Ερώτηση: Είστε πλέον βιωματικά κοντά στη γέννηση – ο γιος σας, αποτέλεσμα της σχέσης σου με την Κατερίνα Μαούτσου, είναι μόλις δύο μηνών – πόσο έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία και η οπτική σου;

Κώστας Νικούλι: Έχω πλημμυρίσει από συναισθήματα πρωτόγνωρα. Έχω την αίσθηση ότι εγώ είμαι ο δημιουργός των συνθηκών. Κατάλαβα ότι όσο αφοσιώνεσαι σε κάτι, όσο το φροντίζεις, τόσο αυτό θα αναπτύσσεται και θα εξελίσσεται. Αυτό με ωθεί να αναπροσαρμόσω τη ζωή μου γύρω από γεγονότα που έχουν βαθιά σημασία, όπως είναι η γέννηση του παιδιού μας. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να είμαι καλά, γεμάτος ενέργεια, για να μπορώ να τον φροντίζω όπως του αξίζει, να του προσφέρω.

Ερώτηση: Ποιες αξίες είναι σημαντικό να μεταλαμπαδεύσεις στον γιο σου; Τι επιθυμείς να του κληροδοτήσεις;

Κώστας Νικούλι: Η ελευθερία. Να είναι ελεύθερος, ψυχικά, πνευματικά, σωματικά. Δεν είναι τυχαίο ότι θα τον ονομάσουμε Λευτέρη. Θέλω να τον βοηθήσω να μην κουβαλάει δικά μου τραύματα, τις δικές μου ανασφάλειες και δυσκολίες. Επιθυμώ να δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον για τον γιο μου, ένα περιβάλλον όπου θα μπορεί να οραματίζεται τη ζωή του χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

Ερώτηση: Σε προβληματίζει το μέλλον και ο κόσμος στον οποίο θα μεγαλώσει το παιδί σου, ιδίως σε μια κοινωνία που φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο συντηρητική και να κινείται προς τα άκρα;

Κώστας Νικούλι: Όταν ανησυχούμε για τα παιδιά μας, κατά βάθος φοβόμαστε μήπως δεν είμαστε αρκετά δυνατοί εμείς οι ίδιοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του κόσμου. Διστάζουμε να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε καταστάσεις που μας αφορούν. Παρακολουθώντας τις παγκόσμιες εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ, σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να αφήσω τον φόβο να με κυριεύσει, να αποδεχτώ την ακρότητα. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποτρέψω αρνητικές εξελίξεις. Όσο περισσότερο φοβάσαι, τόσο πιο ευάλωτος είσαι και τόσο πιο εύκολα επιτρέπεις να συμβούν πράγματα που δεν θέλεις. Ο φόβος οδηγεί στην παθητικότητα, σε ακινητοποιεί.

Λέξεις-κλειδιά: Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Μαούτσου, γιος, γέννηση, Λευτέρης, «Κληρονομιά», Εθνικό Θέατρο, συνέντευξη, Monopoli.gr, ηθοποιός, ελευθερία, αξίες, φόβος, κοινωνία, συντηρητισμός, ακραίες τάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ