Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος προσεκλήθη πρόσφατα στο “The 2Night Show” του ΑΝΤ1, όπου μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα με τον οικοδεσπότη Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Ο πολυτάλαντος σεφ, γνωστός και ως @thegreekmasterchef, μοιράστηκε τη διαδικασία πίσω από την απόφασή του να εισέλθει στον κόσμο των social media, την αποχώρησή του από την επαγγελματική μαγειρική, καθώς και την προέλευση του μοναδικού ονόματος «Floutsou».
«Έχω επισημάνει συγκεκριμένα θέματα που θεωρώ ότι βλάπτουν τους καταναλωτές, τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά. Για παράδειγμα, αγοράζεις ένα μπέργκερ από μια μεγάλη αλυσίδα, το οποίο κοστίζει 5 ευρώ και ζυγίζει μόλις 150 γραμμάρια, ενώ δίπλα σου βρίσκεται ένα τυλιχτό σουβλάκι 400 γραμμαρίων που στοιχίζει λιγότερα από μισά λεφτά. Θέλω να ενισχύσω τη συνείδηση του κόσμου γύρω από την έννοια του value for money. Είναι σημαντικό να κατανοούμε αν αξίζει αυτό που πληρώνουμε. Πολλές φορές, εστιατόρια χρησιμοποιούν κατεψυγμένο γύρο, και ενώ αυτό δεν είναι κακό, κατά το ψήσιμο ο γύρος μπορεί να χάσει περίπου 40% της υγρασίας του. Αντίθετα, ο σουβλατζής τον έχει προμηθευτεί με όλη του την υγρασία», δήλωσε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
Όσον αφορά το όνομα «Floutsou», ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος εξήγησε: «Η έμπνευση ήρθε όταν ξεκίνησα να δημοσιεύω βίντεο στο TikTok. Ήμουν σεφ σε ένα ξενοδοχείο και ανακάτευα μακαρόνια. Όταν τα ανακατεύεις, κάνουν έναν χαρακτηριστικό θόρυβο. Είπα σε έναν συνεργάτη: Άκου πώς κάνει πλάτσα – πλάτσα, φλούτσυ – φλούτσου. Αυτή η φράση μπήκε στο βίντεο και από τότε καθιερώθηκε».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα ανέφερε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος: