Γιάννης Καλλιάνος: Τι λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής για το θάνατο του πατέρα του βουλευτή

Γιάννης Καλλιάνος: Τι λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής για το θάνατο του πατέρα του βουλευτή

Σε ηλικία 79 ετών, απεβίωσε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο Αττικό Νοσοκομείο με τον βουλευτή να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Γιάννης Καλλιάνος μάλιστα, αλλά και ο αδερφός του, κατηγορεί έναν συγκεκριμένο καθηγητή αγγειοχειρουργικής για την τραγική κατάληξη.

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής ανταποκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου στις κατηγορίες μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

Τι λέει ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής σχετικά με τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαίρετα.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ