Ελεονώρα Μελέτη: Η αντίδρασή της σε αρνητικά σχόλια μετά την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Ελεονώρα Μελέτη: Η αντίδρασή της σε αρνητικά σχόλια μετά την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Μια εμπεριστατωμένη συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και το ένθετο “Secret” του περιοδικού “Παραπολιτικά” παραχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη, μετά την ανακοίνωσή της ότι είναι υποψήφια για τις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται μετά τη δημοσίευση του ονόματός της ως υποψήφια.

Θεωρείς πως το κεφάλαιο “τηλεόραση” έκλεισε για σένα;

Καθόλου. Ακόμη και με την υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής, παραμένω αφοσιωμένη στην τηλεόραση. Ήδη συζητώ με τον τηλεοπτικό σταθμό μου για το μέλλον.

Έχεις δέχθει αρνητικά σχόλια για την υποψηφιότητά σου; Τι απαντάς σε όσους κρίνουν το timing σου;

Φαίνεται πως υπάρχει μια επίθεση κατά εμού, αλλά εγώ δεν την αισθάνομαι. Λαμβάνω πληροφορίες ότι στα social media δέχομαι απαξιωτικά και προκλητικά σχόλια, αλλά εδώ και 6 χρόνια δεν έχω λογαριασμό στο Twitter. Δεν μπορώ να ανακτήσω τους κωδικούς μου και δεν με πειράζει. Οπότε, ό,τι και να λένε, δεν το προσέχω.

Στο Instagram, ανάμεσα στα θετικά σχόλια υπάρχουν και μερικά αρνητικά, αλλά δεν τα δίνω σημασία. Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα στη γνώμη του, και δεν με ενοχλεί να την εκφράζει, ειδικά όταν αφορά την υποψηφιότητά μου. Δεν μπορώ να αλλάξω αυτή τη στάση και δεν με απασχολεί. Το αποδέχομαι και προχωρώ. Δεν με απασχολεί ούτε ο λόγος ούτε ο άνθρωπος που διαφωνεί. Πριν πολλά χρόνια, υπέστηκα ενδοοικογενειακή βία και εκφραστική κακοποίηση, προκαλώντας με σωματικά και ψυχικά προβλήματα.

Μετά από πολλές χρονιές θεραπείας, εκπαίδευσης και καθοδήγησης, βρήκα ξανά την ακεραιότητά μου και έγινα αυτό που είμαι σήμερα. Η ψυχική μου ανθεκτικότητα με βοήθησε να αντιμετωπίσω τις επιθέσεις αυτές. Κατανοώ τους λόγους πίσω από αυτές και δεν με αγγίζουν πλέον. Αυτό είναι η ψυχική ανθεκτικότητα. Και είναι η λύση σε πολλά προβλήματα. Ο μισογυνισμός, η τοξικότητα, η αδικία, η αποψίλωση δεν θα εξαφανιστούν ποτέ.

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η λύση. Στο βιβλίο μου “Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο”, που κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου από τις εκδόσεις Διόπτρα, αναφέρω τη δική μου εμπειρία και την ανάκαμψή μου από τη συναισθηματική κακοποίηση.

*Πηγή φωτογραφίας: NDP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ