Δημήτρης Παπανώτας: Η τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου! “Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή”

Δημήτρης Παπανώτας: Η τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου! “Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή”

Ο Δημήτρης Παπανώτας κάλεσε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου ενώ ήταν καλεσμένη η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο δημοσιογράφος, ακούγοντας τα λεγόμενα της βουλευτή στην εκπομπή του «Χαμογέλα και πάλι», ανέλαβε να απαντήσει και να διευκρινίσει τη θέση του.

«Έκπληκτος βλέπω να αποδίδουν σε εμένα και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με αντιπροσωπεύουν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να λες «μιλήστε, αν υφίσταστε κακοποίηση» και στο να υπονοείς ότι «φταίτε για την κακοποίηση». Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να υπογραμμίζεις την ευθύνη σου να μιλήσεις και στο να υποστηρίζεις ότι ευθύνεσαι γιατί προκάλεσες τη βία. Η κυρία Αχτσιόγλου, απευθυνόμενη σε εμένα, υποστήριξε ότι πιστεύω σε αυτές τις παλιές απόψεις, ότι «αυτή φταίει» κλπ. Απέχω παντελώς από τέτοια είδη διαλεκτικής, να σας πω την αλήθεια, δεν πρόκειται να με πολιτική κακοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο. Αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μίλαγε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια διεκδικούσα τη δικαιοσύνη στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν πιστεύω έτσι ή αν σκέφτομαι διαφορετικά», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Τόνισα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο για να στηριχτούν οι κακοποιημένες γυναίκες. Υπογραμμίζετε την κακοποίηση σαν πρόβλημά σας, αν παραμένετε σιωπηλοί και αποδέχεστε την κατάσταση, γιατί πραγματικά, αν δεν μιλήσετε, πώς θα μπορέσει η κοινωνία να αντιδράσει; Δεν μπορεί να γνωρίζει μόνη της για να αντιδράσει. Έτσι λοιπόν, το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Αυτό ήταν το μήνυμά μου. Και η κυρία Αχτσιόγλου, με πέντε χρόνια θητεία ως μέλος μιας κυβέρνησης, διατυπώνει ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει στήριξη (δομές) όπου μπορείς να απευθυνθείς, δεν υπάρχει συνείδηση στην αστυνομία για να σε βοηθήσει και ότι αν πας εκεί, δεν σε παίρνει στα σοβαρά, ακόμα και αν αιτηθείς ασφαλιστικά μέτρα, αυτά δεν εφαρμόζονται». Πώς να δώσεις αυτή την εμπιστοσύνη σε μια κακοποιημένη γυναίκα; Αντίθετα, την παρηγορείς να κρατήσει το μαρτύριό της μέσα στους τοίχους της», υπογράμμισε έπειτα ο δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ