Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή “Μαμά-δες”, η Χριστίνα Αλούπη μοιράστηκε την εμπειρία της επιστροφής της στην Ελλάδα με τα παιδιά της και πώς αυτοί προσαρμόστηκαν σε αυτή την αλλαγή.
Μετά από έναν χρόνο στην Ελλάδα, οι παιδιοί πηγαίνουν στο σχολείο, έχουν φίλους και είναι ευτυχισμένοι. “Αποφάσισα να τους επιτρέψω να συνεχίσουν στο ίδιο σχολείο και δεν ήθελα να τους αφαιρέσω αυτήν τη χαρά. Είμαστε καλά με τη γλώσσα, το δουλεύουμε. Μιλάμε αγγλικά στο σπίτι, αλλά ελληνικά όταν είναι με τους φίλους τους”, εξήγησε η Χριστίνα Αλούπη.
Η Χριστίνα επίσης μοιράστηκε την αμηχανία που αισθανόταν η ίδια και τα παιδιά της κατά τη μετάβασή τους στην Ελλάδα. “Χρειάστηκα τη βοήθεια ειδικών ψυχικής υγείας για να διαχειριστώ αυτήν την αλλαγή. Εξηγούσα στα παιδιά από την αρχή τι πρόκειται να συμβεί. Ο μεγαλύτερος μου γιος, που ήταν έξι χρονών τότε, το είχε επεξεργαστεί και ήταν ευτυχισμένος. Ο μικρός μου γιος, που ήταν τρείς και ημιχρονός τότε, ήταν λίγο συγκινημένος και μπερδεμένος. Στην αρχή έκλαιγε και ήθελε να γυρίσει στο παλιό μας σπίτι. Τελικά, με πολλή αγάπη και φροντίδα, προσαρμόστηκε”, είπε.
Ανακύκλωση της σχέσης
Η Χριστίνα μοιράστηκε επίσης τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη σχέση της κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της. “Δεν είμαι απατεώνας, κανείς δεν είναι. Ήταν δύσκολο και για μένα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για μια μητέρα είναι να σκέφτεται ότι πρέπει όχι μόνο να το βιώνει δύσκολα, αλλά και να τα κρατήσει μακριά από τα παιδιά της”, εξομολογήθηκε.
Η Χριστίνα αναφέρθηκε επίσης στην ανακύκλωση της σχέσης της με τον σύζυγό της. “Η σχέση μας δοκιμάστηκε με το δεύτερο παιδί και επανήλθε με δύσκολο, αλλά επιτυχημένο, τρόπο. Αναγκάζεσαι να μιλήσεις, να ανοίξεις τον εαυτό σου και να ακούσεις τον άλλο. Αυτή η εξομολόγηση είναι απαραίτητη για την επικοινωνία και την ανακύκλωση της σχέσης”, τόνισε.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης και μιας αλλαγής στο περιβάλλον τους είναι κοινές και μπορούν να διαχειριστούν με τη σωστή υποστήριξη και επικοινωνία.
*Πηγή φωτογραφίας: NDP