Αβδάλα και Μαντζούκα καταγράφουν νίκες στο NCAA, ήττα στην παράταση για Ροζακέα

Αβδάλα και Μαντζούκα καταγράφουν νίκες στο NCAA, ήττα στην παράταση για Ροζακέα

Οι Έλληνες στο NCAA είχαν ανάμεικτη τύχη τα ξημερώματα της Πέμπτης, με δύο νίκες και μία ήττα που κράτησε μέχρι την παράταση. Νεοκλής Αβδάλας, Λευτέρης Μαντζούκας και Αναστάσης Ροζακέας ξεκίνησαν όλοι βασικοί στις ομάδες τους, δείχνοντας ότι η Ελλάδα έχει φωνή και στις αμερικανικές παγίτες. Η μέρα ξεκίνησε δυνατά για κάποιους, αλλά τελείωσε πικρά για άλλους.

Η άνετη επικράτηση της Βιρτζίνια Τεκ

Στο Κάσελ, που ήταν κατάμεστο όπως πάντα, η Βιρτζίνια Τεκ του Αβδάλα έστειλε τον Μπράιαντ πακέτο με 78-61. Η ομάδα πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε το ρεκόρ της σε 5-0 για φέτος, κάτι που δείχνει πόσο καλά δουλεύουν αυτοί οι παίκτες μαζί. Ο Νεοκλής έμεινε στο παρκέ για 27 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, βάζοντας 11 πόντους από 3 στα 8 δίποντα, 1 στα 5 τρίποντα και 2 στις 4 βολές – αρκετά για να βοηθήσει στην άμυνα που έπνιξε τους αντιπάλους.

Πήρε και τρία ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, αλλά έκανε ένα λάθος που δεν πόνεσε τελικά. Το παιχνίδι ήταν από αυτά που χτίζουν χαρακτήρα, ειδικά με το κοινό να φωνάζει nonstop. Και έτσι, οι Κάουμποϊς συνεχίζουν αήττητοι.

Ο Μακτζούκας και η υψηλή βαθμολογία στο Οκλαχόμα

Παράλληλα, οι Κάουμποϊς του Οκλαχόμα Στέιτ έκαναν το ίδιο, νικώντας 103-95 το Σάουθ Φλόριντα μέσα στο σπίτι τους και φτάνοντας και αυτοί στο 5/5. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που έβαζαν πάνω από 100 πόντους, και μάλιστα απέναντι σε ομάδα που σκοράρει κατά μέσο όρο 101,3 ανά ματς – σκληρός αντίπαλος λοιπόν. Ο Μαντζούκας μπήκε starter, έπαιξε 18 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, αλλά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ προς το τέλος.

Προλάβαινε να βάλει οχτώ πόντους, με ένα στα τρία δίποντα και δύο στα τρία τρίποντα, ενώ μάζεψε δύο ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ. Η νίκη ήρθε με ιδρώτα, αλλά δείχνει την πρόοδο της ομάδας. Και οι Έλληνες παίκτες στο NCAA συνεχίζουν να λάμπουν.

Από την άλλη, ο Ροζακέας ξεκίνησε βασικός, αλλά η Νέα Ορλεάνη έχασε 90-95 στην παράταση από το Μέριλαντ, μετά από ισοπαλία 77-77 στην κανονική διάρκεια. Ο 19χρονος γκαρντ έπαιξε 24 λεπτά, έβαλε εννέα πόντους κυρίως από τρίποντα – τρία στα εννέα, ενώ πήρε τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα κλέψιμο. Ο Ντέιβιντ Κόιτ των αντιπάλων έκανε ρεκόρ με 41 πόντους και οχτώ στα δέκα τρίποντα, βάζοντας δύο καθοριστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα για να στείλει το ματς στην παράταση, όπου οι Μαουντενίρς κατέρρευσαν τελικά.

Δείτε highlights του αγώνα Βιρτζίνια Τεκ-Μπράιαντ

{https://www.youtube.com/watch?v=9GiReX-sjxs&t=1s}

Δείτε highlights του αγώνα Οκλαχόμα Στέιτ-Σάουθ Φλόριντα

{https://www.youtube.com/watch?v=zXWdKi02EjE}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ