Απίστευτο φινάλε με buzzer beater και φάουλ έδωσε τη νίκη στους Πέισερς επί των Μπακς! Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, με ένα σουτ που θα θυμούνται για χρόνια στην Ιντιάνα, έκρινε την αναμέτρηση.
Χαλιμπέρτον “έκλεψε” τη νίκη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς
Οι Ιντιάνα Πέισερς επικράτησαν των Μιλγουόκι Μπακς με 115-114, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο τρίποντο 3,4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, κερδίζοντας παράλληλα φάουλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Με το σκορ στο 114-111 υπέρ των Μπακς, ο Χαλιμπέρτον σούταρε για τρεις, ισοφάρισε και κέρδισε το φάουλ. Ευστοχώντας στη συμπληρωματική βολή, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς το τελευταίο σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν βρήκε στόχο.
Δείτε το νικητήριο καλάθι του Χαλιμπέρτον και το φάουλ που κερδίζει από τον Γιάννη:
TYRESE HALIBURTON OH MY GOODNESS!!!!
FADING TRIPLE TO TIE IT AND THE FOUL
Get to TNT for the final seconds of Bucks/Pacers! pic.twitter.com/o3Pr7qFRw9
— NBA (@NBA) March 12, 2025
Ρικ Καρλάιλ: “Θα μιλάμε για χρόνια για αυτό το σουτ”
Ο προπονητής των Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του μετά το παιχνίδι, λέγοντας ότι αυτό το σουτ θα μείνει στην ιστορία της ομάδας. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο θρύλος της Ιντιάνα, Ρέτζι Μίλερ, ο οποίος αποθέωσε τον Χαλιμπέρτον, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν άξιο συνεχιστή της δικής του κληρονομιάς. Ο Πασκάλ Σιάκαμ, πρώτος σκόρερ των Πέισερς με 25 πόντους, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οπτική γωνία του Χαλιμπέρτον στο σουτ.
Ο Χαλιμπέρτον, από την πλευρά του, τόνισε ότι έχει πάντα την αίσθηση του χώρου στο γήπεδο και ότι στο συγκεκριμένο σουτ έπρεπε να κάνει ένα πολύ ψηλότερο άλμα από το συνηθισμένο.
Στατιστικά και πρωταγωνιστές του αγώνα Πέισερς – Μπακς
- Ταϊρίς Χαλιμπέρτον: 14 πόντοι, 10 ασίστ
- Μπένεντικτ Μάδουριν: 17 πόντοι
- Πασκάλ Σιάκαμ: 25 πόντοι
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: 19 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 7 ασίστ
- Μπρουκ Λόπεζ: 23 πόντοι
- Ντέιμιαν Λίλαρντ: 15 πόντοι, 11 ασίστ
Με αυτή τη νίκη, οι Πέισερς ισοφάρισαν το ρεκόρ των Μπακς (36-28), αλλά υστερούν στην ισοβαθμία. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Κυριακή, αυτή τη φορά στην έδρα των Μπακς.
Αποτελέσματα δωδεκαλέπτων: 32-28, 57-55, 88-88, 115-114