Σέλτικς: Νίκη 120-112 επί Σανς με 12-1 κλείσιμο από Μπράουν (vid)

Σέλτικς: Νίκη 120-112 επί Σανς με 12-1 κλείσιμο από Μπράουν (vid)

Οι Μπόστον Σέλτικς γύρισαν το ματς στα τελευταία λεπτά και πήραν τη νίκη με 120-112 κόντρα στους Φίνιξ Σανς τα ξημερώματα. Ο Τζέιλεν Μπράουν έκανε πάρτι με 41 πόντους, από τους οποίους 18 πέταξε στην τέταρτη περίοδο. Χωρίς εκείνον, μάλλον θα μιλούσαμε για άλλο αποτέλεσμα.

Η ανατροπή στο τέλος

Οι Σέλτικς βρέθηκαν πίσω με 108-111, λιγότερο από τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Κι εκεί μπήκε ο Μπράουν να δουλέψει: έκλεψε την μπάλα από τον Ντέβιν Μπούκερ και έδωσε πάσα στον Τζέισον Τέιτουμ για lay up. Μετά πήρε επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε lay up για το 112-111 και πρόσθεσε τέσσερις πόντους με δυο βολές και κοντινό σουτ, κάνοντας σερί 8-0.

Αυτό το σερί έγινε τελικά 12-1 μέχρι το τέλος. Οι Σέλτικς έχουν τώρα ρεκόρ 45-23 και κάθονται δεύτεροι στην Ανατολή. Οι Σανς έμειναν στο 39-29, έβδομοι στη Δύση.

Οι αριθμοί και οι ήρωες

Ο Μπράουν έλαμψε, αλλά και ο Τέιτουμ έβαλε 21 πόντους – πέμπτος αγώνας του μετά τον περσινό τραυματισμό. Ο Ντέρικ Γουάιτ ισοβαθμεί μαζί του στους 21, ενώ ο Πέιτον Πρίτσαρντ σταμάτησε στους 19. Στον πάγκο σκέφτονται πόσο βολεύει αυτή η ισορροπία επιθετικά.

Για τους Σανς, ο Ντέβιν Μπούκερ πάλεψε μόνος του με 40 πόντους, αλλά έχασαν δεύτερο σερί ματς στο τέλος – προηγούμενο στο Τορόντο. Ο Τζέιλεν Γκριν έβαλε 21 για την ομάδα του Φίνιξ. Κρίμα, ήταν κοντά στην εκτός έδρας νίκη.

Τα δωδεκάλεπτα πήγαν 31-32, 65-61, 91-86 και 120-112 στο τέλος. Στον κόσμο του NBA, τέτοιοι αγώνες κρατάνε το ενδιαφέρον ψηλά κάθε βράδυ.

Τα highlights:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ