Οι Μπόστον Σέλτικς πέρασαν εύκολα από το Κλίβελαντ και νίκησαν τους Καβαλίερς με 109-98 την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Rocket Arena. Η ομάδα από τη Βοστώνη έφτασε σε διαφορά 26 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, με σκορ 81-55, και κράτησε άνετα το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Τώρα οι Σέλτικς έχουν ρεκόρ 43-21, ενώ οι Καβαλίερς έπεσαν στο 39-25.
Οι Σέλτικς καθαρίζουν το ματς με τρίποντα
Έριξαν 15 τρίποντα σε 38 προσπάθειες οι νικητές, ενώ οι ηττημένοι έμειναν στις 13 σε 45. Ο Τζέισον Τέιτουμ έπαιξε τον δεύτερο αγώνα μετά από 10 μήνες απουσία και τελείωσε με 20 πόντους, 6/7 βολές, 4/7 δίποντα και 2/9 τρίποντα.
Κορυφαίος για τους Σέλτικς ο Τζέιλεν Μπράουν με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Βοήθησαν πολύ ο Πέιτον Πρίτσαρντ με 18 πόντους και 7 ασίστ, ο Μπέιλορ Σάιερμαν με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, και ο Σαμ Χάουζερ με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Χωρίς τον σέντερ Νίκολα Βούτσεβιτς έπαιξαν, που έσπασε τον παράμεσο στο δεξί χέρι, έκανε εγχείρηση και θα τον δουν ξανά στις αρχές Απριλίου.
Μίτσελ επιστρέφει, αλλά οι Καβς χάνουν
Πίσω μετά από τέσσερα ματς, ο Ντόνοβαν Μίτσελ έβαλε 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τους Καβαλίερς. Ο Έβαν Μόμπλεϊ πρόσθεσε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 19 πόντους, 10 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Απουσίαζαν οι Τζάρετ Άλεν και Μαξ Στρους.
Οι Σέλτικς νίκησαν για τρίτη φορά φέτος τους Καβαλίερς, σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου ανάμεσά τους. Τα δωδεκάλεπτα πήγαν 26-35, 36-56, 69-86 και 98-109.