Στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάρφωσε για τη νίκη των Μπακς με 122-121 κόντρα στους Χόρνετς, χάρη στην ασίστ του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Το ματς στο Μιλγουόκι κρίθηκε σε τρομερή κόντρα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρία στην εκπυρσοκρότηση. Οι Μπακς έφτασαν έτσι σε δεύτερη επιτυχία μέσα σε τέσσερις μέρες απέναντι στη Σάρλοτ.
Ο Γιάννης βάζει φωτιά στο φινάλε
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυριάρχησε στο παιχνίδι με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 29 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Έπαιξε εξαιρετικά, χτυπώντας 11 από 18 δίποντα και δεν αστόχησε σε καμία βολή, 8/8. Το νικητήριο κάρφωμα ήρθε μετά από τάιμ άουτ, όταν ο Πόρτερ του έδωσε την μπάλα και εκείνος πέταξε για τα 122.
Συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο συμπλήρωσε 158 αγώνες με τουλάχιστον 30 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και προσπέρασε τον Όσκαρ Ρόμπερτσον και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που το έκαναν ο καθένας σε 157 αγώνες στην καριέρα τους!
Οι Μπακς παίρνουν κεφάλι στην Ανατολή
Δίπλα στον Γιάννη, ο Ράιαν Ρόλινς ξέσπασε με 29 πόντους από 6/7 τρίποντα και 5/6 δίποντα, συν 8 ασίστ που βοήθησαν πολύ. Ο Κάιλ Κούζμα έφτασε στους 20 πόντους, ενώ ο Μπόμπι Πόρτις σταμάτησε στους 18. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ πρόσθεσε 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ, με το κλειδί στο τέλος να είναι η συνεργασία του με τον Έλληνα σούπερσταρ.
Οι Χόρνετς είχαν πάρει προβάδισμα 121-120 με το καλάθι και τη βολή του Μάιλς Μπρίντζες στα 8,8 δευτερόλεπτα. Ο Μπράντον Μίλερ πήρε την τελευταία κατοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στον Σαββατοκύριακο αυτό, οι Μπακς δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.
Πρώτοι σκόρερ για τη Σάρλοτ ο Κον Κνεπλ με 26 πόντους και ο Μπρίντζες με 25. Οι Μπακς πήγαν στο 15-20 και την 11η θέση στην Ανατολή, ενώ οι Χόρνετς έμειναν 11-23, μια θέση πιο κάτω. Τα δωδεκάλεπτα: 24-38, 51-60, 87-91, 122-121.
Τα highlights:
{https://www.youtube.com/watch?v=SEi2Rem9xbw}