Μέμφις: Θρίαμβος 132-119 πάνω στους Μπακς! (βίντεο)

Μέμφις: Θρίαμβος 132-119 πάνω στους Μπακς! (βίντεο)

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και με απόλυτη κυριαρχία στις ρακέτες, οι Μέμφις Γκρίζλις επικράτησαν των Μπακς στο Μιλγουόκι, με τελικό σκορ 132-119 το πρωί της Δευτέρας.

Παρά την αξιοσημείωτη προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος σημείωσε 30 πόντους με 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, οι Γκρίζλις ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση. Ο Τζάρεν Τζάκσον Jr. ξεχώρισε με 37 πόντους και εντυπωσιακά 7/13 τρίποντα.

Ο Γιάννης είχε επίσης 12/18 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να ευστοχήσει στις έξι βολές που εκτέλεσε.

Η ομάδα του Μέμφις κατέγραψε ένα επιμέρους σκορ 39-20 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο στο Fiserv Forum, διατηρώντας μια εκπληκτική πορεία αγώνων, με επτά συνεχόμενες νίκες επί των Μπακς, προς τους οποίους δεν έχουν χάσει από τον Ιανουάριο του 2022.

Η υπεροχή των Γκρίζλις στα σημεία μέσα από τη ρακέτα ήταν εντυπωσιακή, με σκορ 66-36, καθώς και στα ριμπάουντ, όπου καθάρισαν τον αγώνα με 61-36!

Οι Μπακς παρουσίασαν αμυντική αδυναμία, δεχόμενοι για τέταρτη συνεχόμενη φορά περισσότερους από 125 πόντους, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση στην άμυνα.

Ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 20 πόντους, σημειώνοντας 4/5 τρίποντα, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνέβαλε με 15 πόντους αλλά με απογοητευτικά ποσοστά (4/15) και 2/8 τρίποντα.

Οι Γκρίζλις συνοδευόμενοι από τον Τζάρεν Τζάκσον Jr. είχαν επίσης τον Ισπανό Σάντι Αλντάμα, που σημείωσε 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, και τον Ντέσμοντ Μπέιν με 22 πόντους. Ο Τζα Μοράντ συνεχιζει να απουσιάζει λόγω τραυματισμού στον ώμο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Με τη νίκη αυτή, οι Γκρίζλις, οι οποίοι έχουν κερδίσει 8 από τους τελευταίους 9 αγώνες τους, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της Δύσης με ρεκόρ 33-16, ενώ οι Μπακς παραμένουν στην πέμπτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 26-21.

Tα δωδεκάλεπτα: 28-31, 58-56, 99-93, 119-132

 

Τα highlights:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ