Ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη για σχεδόν 35 λεπτά στην Ülker Sports Arena, αλλά τελικά έφυγε με ήττα 88-80 από τη Φενέρμπαχτσε, στην 20ή στροφή της EuroLeague. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν αποφασιστικότητα, όμως οι Τούρκοι βρήκαν ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη. Τώρα οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν μπροστά, με το επόμενο ματς κόντρα στη Μπάγερν την Παρασκευή.
Ποιοι φώναξαν παρών στο παρκέ
Για τη Φενέρμπαχτσε, ο Γουέιν Μπόλντγουιν έκανε τα πάντα: 17 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με μόλις 3 λάθη. Ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ ακολούθησε με 17 πόντους, βγάζοντας 8 από 10 δίποντα, ενώ πρόσθεσε και 6 ριμπάουντ. Ο Μπράντον Μπόστον έβαλε 14, ο Νικολό Μέλι 11 με 7 ριμπάουντ και ο Ντέβον Χολ 10.
Στον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, χάρη σε 7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και άπταιστο 7/7 στις βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ. Ο Ντόντα Χολ είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 15 και ο Εβάν Φουρνιέ άλλους 15 με 4 ασίστ.
Και κάτι καινούργιο για τη Φενέρμπαχτσε: Ο Κρις Σίλβα, που έπαιζε παλιότερα στην ΑΕΚ, έκανε ντεμπούτο και μπήκε για 10 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, βάζοντας 4 πόντους. Οι απουσίες έπαιξαν ρόλο και στις δύο πλευρές. Στον Ολυμπιακό δεν έπαιξαν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο Τάισον Γουόρντ, ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Φρανκ Νιλικίνα, ενώ στη Φενέρμπαχτσε έλειψαν ο Νάντο ντε Κολό, ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο Άρτουρς Ζάγκαρς και ο Ονουράλπ Μπιτίμ.
Η ροή του αγώνα βήμα βήμα
Από την αρχή, ο Ντόρσεϊ και ο Χολ έβαλαν φωτιά για τον Ολυμπιακό, με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα, φτάνοντας τους πρώτους 15. Ο Ντόρσεϊ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο διψήφιος, δίνοντας προβάδισμα 18-22.
Μια εκκίνηση φωτιά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν +9 στα πρώτα 3,5 λεπτά, φτάνοντας 22-31, και κράτησαν το πάνω χέρι μέχρι το ημίχρονο, 36-40.
Ο Χόρτον-Τάκερ έδωσε αντίδραση στους γηπεδούχους, αλλά ο Ολυμπιακός δεν λύγισε εύκολα. Το δίδυμο Λαρεντζάκης-Αντετοκούνμπο έπαιξε σκληρά, παρόλο τον περιορισμένο χρόνο. Ο Φουρνιέ πήρε βιαστικά σουτ και δεν βγήκε.
Στο πρώτο ημίχρονο, ξεχώρισε ένα στατιστικό: Οι γηπεδούχοι 0/13 τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι 1/9.
Το τρίτο δεκάλεπτο γύρισε το ματς. Η Φενέρμπαχτσε έβαλε 6 από 8 τρίποντα, με τον Μπόστον να ισοφαρίζει 62-62. Εκεί ο Βεζένκοφ είχε ήδη 18 πόντους, 10 από αυτούς στη συγκεκριμένη περίοδο.
Στο τέταρτο, ο Χολ φάουλ 4 και ο Πίτερς μπαίνει στο «5». Οι ομάδες κολλήσανε κοντά, μέχρι το τρίποντο του Φουρνιέ για 75-73.
Η Φενέρμπαχτσε τότε έκανε σερί 7-0. Ο Βεζένκοφ έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπόλντγουιν βρήκε δίχτυα μετά το τάιμ-άουτ του Γιασικεβίτσιους, κάνοντας 84-75.
Ο Χολ μπήκε 1/2 βολές, ο Μπιμπέροβιτς έβαλε τρίποντο στα 1:18 και το ματς τελείωσε. Στο τέλος, ο Ολυμπιακός πάλεψε για τη διαφορά και την κράτησε στους 8.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-40, 62-62, 88-80
Τα στατιστικά της αναμέτρησης: