Με άλογο μπήκε στο γήπεδο ο Θοδωρής Παπαλουκάς και τράβηξε όλα τα βλέμματα στη βραδιά που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τίμησε τους παλιούς της ήρωες. Η ομάδα του 2006, που πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 35 χρόνια, γιόρτασε τα 20 χρόνια από την επιτυχία της στο Final-4 της Πράγας. Ο κόσμος στο Megasport ξέσπασε σε χειροκροτήματα βλέποντας παίκτες και προπονητή να παρελαύνουν.
Η τιμή στους πρωταθλητές του 2006
Ο Έτορε Μεσίνα βρέθηκε εκεί μαζί με τους παίκτες της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο. Πρώτος ο Παπαλουκάς, ο MVP εκείνου του Final-4, έγινε το κέντρο προσοχής με την είσοδό του. Αυτή η νίκη άνοιξε δρόμο για μεγάλες επιτυχίες, αφού η ΤΣΣΚΑ έφτασε σε επτά τελικούς μέσα σε 14 χρόνια και πήρε τέσσερα τρόπαια μέχρι το 2019.
Παιχνίδι έγινε απόψε Πέμπτη, ημιτελικός playoffs της VTB κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Νίκη και ισοφάριση για την ΤΣΣΚΑ
Η ΤΣΣΚΑ του Ανδρέα Πιστιόλη πέρασε νικηφόρα με 84-71 και έφερε τη σειρά ισόπαλη 1-1. Στο πρώτο ματς εντός είχε χάσει 88-97, οπότε η πίεση ήταν μεγάλη. Οι φίλαθλοι, μετά την αποθέωση της παλιάς ομάδας, στήριξαν τους σημερινούς παίκτες μέχρι τέλους.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από το επίσημο site της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
Θυμηθείτε το Final-4 του 2006 από το βιβλίο “50 Χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών” που κυκλοφόρησε το 2007 με το AllStar Basket.