Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βάζει υπογραφή σε νέο παίκτη για την περιφέρεια. Ο Ισραηλινός πόιντ γκαρντ Αμίτ Έμπο φοράει πια τα κιτρινόμαυρα. Το συμβόλαιο τρέχει μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-27.
Επιστροφή στην πατρίδα μετά από περιπλανήσεις στην Ευρώπη
Ο Έμπο έρχεται από την Μπουλαζάκ στη Γαλλία, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 11 πόντους και 3,1 ασίστ σε 15 ματς του πρωταθλήματος. Είχε και ρεκόρ σεζόν με 21 πόντους κόντρα στη Μονακό τον Οκτώβριο – μια εμφάνιση που έδειξε το ταλέντο του. Γεννημένος προϊόν των ακαδημιών της Μακάμπι, γυρίζει στο Ισραήλ ύστερα από δυόμισι χρόνια σε Σλοβακία, Λιθουανία και Γαλλία.
Πρώτα ξεχώρισε με 22,1 πόντους στη Κομάρνο του Σλοβακικού πρωταθλήματος πέρσι. Μετακόμισε στη Λιθουανία στα μισά της σεζόν. Την επόμενη χρονιά έγινε ο κορυφαίος σε ασίστ στο Λιθουανικό πρωτάθλημα, με 8,5 κατά μέσο όρο, μαζί με 16,4 πόντους και 3,5 ριμπάουντ σε 26 αγώνες για τη Νέβεζις – αυτό τον έφερε στη Μπουλαζάκ φέτος.
Το πέρασμά του από τα ισραηλινά παρκέ πριν το εξωτερικό
Κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη Μακάμπι τον Απρίλιο του 2017.
Την επόμενη σεζόν την πέρασε στην Εϊλάτ. Ακολούθησε μισή σεζόν με τη Ρισόν Λεζιόν και ενάμιση με τη Μακάμπι Ασντόντ. Έπαιξε και το 2020-21 με την Ιρόνι Νες Ζιόνα, ενώ πέρασε από μία σεζόν σε Χάποελ Ραμάτ Γκαν και Ραμάτ Χασαρόν στη β’ κατηγορία του Ισραήλ, πριν φύγει για το εξωτερικό.
Έχει φορέσει και τη φανέλα των εθνικών μικρών του Ισραήλ, στις U16 και U18.
Τώρα, ο Έμπο ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη EuroLeague με τη Μακάμπι – μια μεγάλη στιγμή για τον 26χρονο, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια.