Η EuroLeague έβαλε τέλος στα σενάρια περί αλλαγής έδρας ή ματαίωσης του Super Cup, ανακοινώνοντας πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στο Άμπου Ντάμπι. Η επίσημη τοποθέτηση έρχεται μετά από πλήθος δημοσιευμάτων που ήθελαν το τουρνουά να βρίσκεται «στον αέρα» λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Στη σύντομη ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή ξεκαθαρίζει ότι το Euroleague Basketball SuperCup Abu Dhabi 2026, προγραμματισμένο για τις 18 και 19 Οκτωβρίου, παραμένει ως έχει. «Η Euroleague Basketball παραμένει προσηλωμένη στην ανάδειξη του κορυφαίου ευρωπαϊκού μπάσκετ μέσω αυτής της νέας διοργάνωσης, καθώς και στη διασφάλιση μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τις ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση έρχεται να διαψεύσει προηγούμενες πληροφορίες που ήθελαν το τουρνουά να μην μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη πόλη εάν κλιμακωθεί η ένταση. Πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος για μετεγκατάσταση, με το ενδεχόμενο ακύρωσης να θεωρείται το μόνο ρεαλιστικό σενάριο σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν.
Υπενθυμίζεται ότι το επίπεδο ταξιδιωτικού κινδύνου στην περιοχή βρίσκεται στο «3», όπου πολλές χώρες συστήνουν στους πολίτες τους να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια. Εάν ανέβει στο «4», τα ταξίδια ενδέχεται να καταστούν αδύνατα, κάτι που θα έθετε εκτός κάθε συζήτησης τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Στο Super Cup θα λάβουν μέρος οι Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και Ντουμπάι BC. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρεται να έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για αναχώρηση στις 16 Σεπτεμβρίου, με επιστροφή αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες βιώνουν εύλογη ανησυχία για τα θέματα ασφαλείας και τη μετακίνηση των αποστολών τους.
